23.11.2010

Manje od 9000 kuna za službena putovanja

U ovoj godini gradonačelnik Dražen Barišić otputovao je na šest službenih putovanja.

Ta su putovanja u zemlji i i izvan nje velikogoričke porezne obveznike stajala 8772 kune.

Gradonačelnik Barišić putovao je tako u Mađarsku s ogrankom Seljačke sloge Buševec da bi se susreo s Hrvatima izvan naših granica. U istom je putovanju posjetio i predsjednika Slovenije, koji je primao članove folklornog ansambla Turopolje.

Za taj mu je put, kako doznajemo, isplaćeno 726 kuna dnevnica.

Radi potpisivanja “Sporazuma gradonačelnika” Barišić je “potegnuo” i do Bruxellesa.

Naime, potpisavši taj dokument Grad Velika Gorica aktivno se uključio u provedbu europskog programa ”20-20-20 do 2020” . Za taj je put na avionsku kartu potrošio 3692 kune, na smještaj pak 1151, dok mu je isplaćena dnevnica iznosila 363 kune. Kako bi prikupio informacije i primjere o razvoju poduzetničkih zona koje su u Velikoj Gorici u nastanku, otputovao je i u Šibenik na savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Za taj mu je put isplaćena dnevnica od 170 kuna. Kako pak gospodariti otpadom, gradonačelnik je učio u Finskoj. Trošak puta – 2500 kuna. Putovao je i u Zadar na godišnji susret gradonačelnika “Udruge gradova” kao i u Opatiju za 170 kuna.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.