15.04.2010

M.Buttterfly - dijelimo karte


Večeras u 20 sati u dvorani Gorica možete pogledati prvu hrvatsku break operu M Butterfly u realizaciji Scene Gorica.
Riječ je o break operi u koreografiji velikogoričkog plesača Vladimira Smuda u kojoj se poznata operna tema na sasvim originalan način pretvara u suvremeni urbani spektakl.

Na predlošku Puccinijeva remek djela mlada skupina breakdancera stvara svoju verziju Madame Butterfly. Ovom operom bavili su se mnogi umjetnici, obrađivali su je iz raznih vizura, imala je niz raznovrsnih scenskih, glazbenih, filmskih i vizualnih interpretacija.

butterfly.jpg


Inspirirani spojem zapadnjačke i tradicionalne japanske kulture, breakeri proizvode svijet koji nastaje iz pokreta, rekonstruiraju urbani Japan harajuku dječaka i djevojčica. Taj neobičan dekadentan i ekscentrični svijet donosi na scenu gotski stil, mješavinu punka i klasike. Iz spoja visoke operne umjetnosti i ulične pop-kulture proizlazi neka nova vrsta tragičnog.

Cijena ulaznice je 40 kuna, a za grupne posjete 30 kuna.

VGdanas dijeli 2 puta po dvije ulaznice za večerašnju izvedbu M.Butterfly, pa dvoje najbržih koji jave svoje ime i prezime na email adresu nagrade@vgdanas.hr mogu s pratnjom predstavu pogledati besplatno.Komentari
15.04.2010 - urednik
Ivana i Vanda idu na M.Butterfly. Ugodan provod!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati