18.12.2009

M Butterfly


Večeras u 20 sati u dvorani Gorica možete pogledati hvaljenu dramu M Butterfly u realizaciji Scene Gorica.
Riječ je o break operi u koreografiji velikogoričkog plesača Vladimira Smuda u kojoj se poznata operna tema na sasvim originalan način pretvara u suvremeni urbani spektakl.

Na predlošku Puccinijeva remek djela mlada skupina breakdancera stvara svoju verziju Madame Butterfly. Ovom operom bavili su se mnogi umjetnici, obrađivali su je iz raznih vizura, imala je niz raznovrsnih scenskih, glazbenih, filmskih i vizualnih interpretacija.

butterfly.jpg


Inspirirani spojem zapadnjačke i tradicionalne japanske kulture, breakeri proizvode svijet koji nastaje iz pokreta, rekonstruiraju urbani Japan harajuku dječaka i djevojčica. Taj neobičan dekadentan i ekscentrični svijet donosi na scenu gotski stil, mješavinu punka i klasike. Iz spoja visoke operne umjetnosti i ulične pop-kulture proizlazi neka nova vrsta tragičnog.

Video reportažu HRT-a o predstavi možete pogledati ovdje.

U suradnji s POUVG dijelimo 3x2 karte za večerašnju predstavu.

Troje najbržih registriranih korisnika portala koji ostave komentar na ovome članku dobit će po 2 karte. Dobit ćete email na koji odgovarate sa svojim imenom i prezimenom. Na te podatke podižete karte prije predstave na blagajni kina.


Komentari
18.12.2009 - Ivan
Ja bih na madam, molim vas!
18.12.2009 - novaa
drugaaaa :)
18.12.2009 - tonia
prvaaa =)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati