15.01.2011

Lokali u Centru zjape prazni zbog birokracije

Desetak je poslovnih prostora u velikogoričkom poslovnom centru u Kolarovoj 2a – prazno, jer trenutačno ne mogu dobiti uporabnu dozvolu. Nakon što su iz raznih razloga prije nekoliko godina zatvoreni, više se ne mogu otvoriti jer – nemaju uporabnu dozvolu.

Godinu dana zatvoren

Prostori koji se nisu zatvarali, pak, nemaju tih problema jer su otvoreni u vrijeme kad većina objekata nije bila uknjižena pa to nije predstavljalo problem.

Jedan od onih čiji je lokal sada prazan je i Siniša Stojanovski, koji već godinu dana pokušava dobiti uporabnu dozvolu.

– Svi se ti lokali vode pod jedan objekt pa ne možemo dobiti dozvolu. Ja bih otvorio svoj lokal, zaposlio ljude, a svi znamo koliko je to danas bitno. Ali ne daju mi. Zgradu je još 93. izgradila Industrogradnja – ljutit je Stojanovski.

Glavni je krivac, kažu u Gradu, investitor.

– Investitor, Industrogradnja, nije za objekte dobio uporabnu dozvolu pa je Grad na zahtjev upravitelja pokrenuo postupak za utvrđivanje zemljišta nužnog za redovnu uporabu jer u građevinskoj dozvoli nije određena građevna parcela. Po završetku postupka i upisu objekta vlasnici poslovnih prostora moći će ostvariti svoja prava – odgovorila je Elizabeta Stipetić, glasnogovornica gradonačelnika.

terase.jpg

U proceduri od listopada

Oko krivca se s njima slažu i u Gradskom stambenom gospodarstvu, koje je trenutačno upravitelj objekta.

– Stanje je takvo kakvo jest već 17 godina, a vlasnici prostora trebali su već od investitora dobiti dozvolu. No, sada smo svi odradili što treba, a procedura je pokrenuta u listopadu prošle godine i sad samo preostaje čekati. Takve procedure ne rješavaju se preko noći, pa će se vlasnici morati strpjeti – rekla je Gordana Kovačić Hubak iz GSG-a.

Čini se da će se vlasnici prostora morati načekati prije nego što u svojim lokalima ikoga zaposle.

autor: Nataša Mlinarić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati