16.01.2010

Liga kumpanija


Ovoga se vikenda u Velikoj Gorici održava susret srednjoškolskih ekipa iz robotike u kojem sudjeluje 65 profesora i učenika iz dvadesetak škola iz cijele Hrvatske.


Na susretu sudjeluje i četvero učenika matematičke gimnazije iz Velike Gorice kojima je mentor Snježana Ruklić iz OŠ E.Kumičića. Ovi su susreti vrlo važni jer osim interneta ovo je mjesto gdje najviše novoga naučimo, a mentori nam pomažu u razvoju naših robota – poručuju gorički gimnazijalci. Robotikom se bave godinu i pol i upravo izrađuju svoj treći robot, a već prošle godine sudjelovali su na smotrama i natjecanjima sa vrlo dobrim rezultatima.


robotikagimnazijalci.jpg

Velikogorički gimnacijalci bili su domaćini pedesetak vršnjaka iz cijele Hrvatske


Ove školske godine je održano 5 regionalnih susreta u Splitu, Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu, a završni nacionalni susret pripao je Velikoj Gorici. Susreti se održavaju u sklopu projekta Liga kumpanija u kojemu učenici srednjih škola razvijaju i pokazuju svoja znanja u upravljanju mobilnim robotima.

 

Velika Gorica je prošle godine imala izvrsnu ekipu i organizirala prvi nacionalni turnir iz robotike pa smo slijedom toga danas ovdje – rekao je dr.sc. Josip Stepanić te dodao kako je robotika danas tamo gdje su mobiteli bili prije 15 godina i vrlo brzo se razvija, a na ovaj način se omogućuje učenicima da budu u toku sa tehnologijama.


  robotika2.jpg

Učenicima ovakvi susreti omogućavaju izravan kontakt sa novim tehnologijama i znanjima


U dvodnevnom susretu učenici će slušati predavanja od profesora sa fakulteta te raditi sa mentorima na svojim robotima u Centru za tehničku kulturu, a ujedno ovo je i prigoda da profesori iz ovoga područja tehnike razmijene iskustva.

 

Projekt Liga kumpanija okuplja 30 srednjih škola, a financira ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Zagrebačka banka.
Komentari
29.01.2010 - Anton
Da, trebalo bi staviti još slika...
21.01.2010 - markoGračac
aaaa i jesu nas stisli bili u onom bunkeru hehe
18.01.2010 - miotto_split
i stavite jos slikaaaaaa ....
18.01.2010 - miotto_split
... bilo je dobrno na susretu ... ali moze i bolje
17.01.2010 - Anton
Bio sam tamo...
16.01.2010 - vanilla_kok
ovi roboti sad imaju kotace a za par godina budu imali i noge i cice! (:
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati