15.02.2010

Legomanija u Gorici


Indijski Taj Mahal, newyorška Woolworth zgrada, dvorci, hoteli i mornarica okupirali su u nedjelju Veliku Goricu. Razlog za to je izložba za koju je potrošeno više od 150 tisuća Lego kockica, vrijednih čak 80 000 kuna.

Svi koji su došli u OŠ “Eugena Kumičića” ostali su zapanjeni radovima na kojima se pazilo i do najsitnijih detalja. Izlagači nisu zaboravili ni na lišća na drveću, ulične rasvjete i satelitske antene. Za sve to bili su potrebni mjeseci mukotrpnog rada. Ovim zanimljivim hobijem od svoje se treće godine bavi i predsjednik Lego kluba u Hrvatskoj ''Kockica'' Matija Grgurić (26). Trenutačno ima više od 220 tisuća ''legića’’, čija je vrijednost oko 100.000 kuna.

legiciuvg.jpg
Dvadeset izlagača prikazalo je svoje radove sačinjene od 150 tisuća kockica (foto: B. Ščitar/Pixsell)


- Cijela soba mi je zatrpana. Trudim se sve sortirati po ladicama, ali mi to baš ne polazi za rukom - priznao je Matija.

Ovu izložbu on zove probnom jer u svibnju klub priprema novu, u Tehničkome muzeju u Zagrebu. Tamo će, kaže, predstaviti još veći broj radova s još impresivnijim brojem kockica.

- Izlagat ću isti projekt kao i danas, ali ću ga više proširiti. Sad mu je vrijednost procijenjena na oko 1000 eura, a poslije možda bude i više - kaže izlagač Davor Tošović (29).
Ovaj je hobi u svijetu popularniji nego kod nas. Najskuplji projekt izradio je Austrijanac.  S više od milijun kockica napravio je repliku frankfurtskog kolodvora vrijednu 130.000 eura.

legiciuvg2.jpg
                                                                                                foto: B. Ščitar/Pixsell

Više slika i video reportažu pogledajte na stranici 24sata.hr.

izvor: 24sata.hr


Komentari
16.02.2010 - Bambo_ocha
Nicee! :)
15.02.2010 - vanilla_kok
lego 4 life! :) a ne jugijo hentai sestro karte!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati