13.03.2011

Kvartet Sebastian i Wladimir Kossjanenko u Galženici

Večeras od 19.30 sati Velikogoričani imaju novu priliku poslušati gudački kvaret Sebastian, sada već redovitog izvođača na glazbenim večerima u Galženici. Uz standardnu postavu: Anđelko Krpan, violina; Korana Rucner, violina; Nebojša Floreani, viola i Zlatko Rucner, violončelo, na koncertu će kao gost na violi zasvirati Wladimir Kossjanenko.

Gudački kvartet Sebastian na svom trećem koncertu ove sezone predstavit će tri remek djela trojice skladatelja koji su obilježili hrvatsku i svjetsku glazbu 20. stoljeća. Iste, 1906. godine, rođeni Boris Papandopulo i Dmitrij Šostakovič, te 10 godina stariji Josip Štolcer Slavenski svaki su na svoj način glazbom snažno progovorili o stvarnosti u kojoj su živjeli. Svoj trojici jedan od izvora nadahnuća bio je folklor koji su utkali u sebi svojstven skladateljski izraz. U mini ciklusu Pet minuta salonske glazbe moći ćete čuti ljupko Hrvatsko salonsko kolo Ivana Zajca.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura