23.09.2009

Kurilovec obilježio svoj dan


Gradska četvrt Kurilovec jučer je, 22.rujna, proslavila svoj dan koji se obilježava na obljetnicu stradavanja dvaju svojih sumještana N.Veselića i V.Stepanića.


Kurilovčani su položile vijence na spomen obilježju kod Sajmišta gdje su stradali njihovi sumještani. Potom su se brojni mještani okupili u Spomen parku Kurilovec gdje su položeni vijenci za 15-ero Kurilovčana koji su položili svoje živote u Domovinskom ratu. Svetu misu za branitelje vodio je župnik Vlado Razum.


Obitelji poginulih Kurilovčana polažu vijenac u Spomen parku Kurilovec


Navečer se u vatrogasnom domu održala svečana sjednica na kojoj su Kurilovčani ugostili zamjenika župana zagrebačke županije Rudolfa Vujevića, gradonačelnika Dražena Barišića sa suradnicima, predsjednika gradskog vijeća Gorana Beusa Richembergha, gradske vijećnike i predstavnike stranaka i udruga iz grada.


S govornice su se čula ista obećanja koja su Kurilovčani slušali posljednjih godina, ali su riječi gradonačelnika Barišića o planovima za mjesto Kurilovčani ovoga puta uzeli za ozbiljno. Gradonačelnik je u pomirbenom tonu čestitao prošloj vlasti na obnovi ul. S.F.Jape i najavio da će ova vlast znatno jače poboljšati kvalitetu življenja u Kurilovcu što se posebno odnosi na obnovu cesta. Tako će novo ruho dobiti Josipovićeva i Jelačićeva kojima će se zatvoriti prsten oko Gorice, Kurilovečka i Horvatova, a puni profil trebati će i Teslina ulica. Kurilovčani su i zatražili da se u budućim planovima izbjegne neboderizacija mjesta kojom se po sadašnjim nacrtima treba udvostručiti broj stanovnika u slijedećih 15 godina.
Stjepan Mudri prima prigodan poklon zahvale od        Gradonačelnik je obećao obnovu cesta   

predsjednice vijeća gradske četvrti Ane Plehinger

za vođenje Kurilovca u posljednje 4 godineKomentari
02.10.2009 - marko
oćemo kladionicu u kurilovcu u starom djelu jbt moramo iti na goricu uplatiti listice!
27.09.2009 - maki (:
nije lepo da kunem, htel sam samo rec kak mi je jako ruzno... :)
25.09.2009 - kimma_hop
any time :)
25.09.2009 - fila
hvala
24.09.2009 - maki :)
ste vidli kak su ruzno pofarbali zgradu u produzetku kolareve... neko zuto smedje plus cigle uzas zgleda i nije ko na slici od projekta... (: hebo ti pas mater ko god je reko da se tak pofarba!
24.09.2009 - cool232
ja cu bit skroman.. saamo da mi je vidit nogostup na Teslinoj :P
23.09.2009 - Bambo_ocha
Ajde da i to vidim, da mi cestu sloze... prije ce neboder sklepat cini mi se iako ga nitko nebi htio... osim ako bi imao zvjezdarnicu :p
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati