19.07.2010

Kupanje na Čiču?!


S roštilja miriše pečenje, čuje se zvuk gitare, pali se gliser i oni kreću u vožnju jezerom i skijanje na vodi. Aranžman pun “morskih” ljetnih radosti nekoliko kilometara od Gorice!


Kupanje zabranjeno


Goričko mlado društvo – Dijana, Ivana, Nikola, Renato, Josip, Dario i Juraj – na “Čič-beachu”  našlo je spas od nesnosne vrućine i jako se dobro zabavilo.


cicekupanjeekipa.jpg

Kupanje na Čiču je zabranjeno, ali ipak mnogima je to jedino mjesto za osvježenje. foto: Martin Pulić


– Ovamo dolazimo godinama, voda je čišća nego na Jarunu, jezero je duboko pedesetak metara – kaže društvo. Nije im baš drago, kažu, što njihovo omiljeno jezero eksploatiraju za vađenje šljunka s jedne strane Željko Žužić, a s druge tvrtka Hidrel. Njima je pak kupanje zabranjeno. Ipak, nitko ih nikad nije pokušao otjerati s jezera. Stjepan Kos, zamjenik gradonačelnika, slaže se da Čiče mora postati kupalište Goričana. Sada se, kaže, tamo kupaju na vlastitu odgovornost.

– Bez obzira na šljunčarenje, Čiče može postati pravo kupalište samo ako se uredi obala i Grad to namjerava napraviti. Stvari su zapele na sudu, rješavaju se pravna pitanja sa Žužićem – kaže Kos. Na obližnjem jezeru Ježevo, koje je puno manje od Čiča, zatekli smo pedesetak kupača. Jezerom je klizilo nekoliko pedalina.


“U Čiču ima virova”


– Svakog dana smo tu od 14 do 18 sati. Voda je super, glavno da se možemo negdje rashladiti, igrati picigin s društvom. Katkad odemo i na “Čič-beach”, ali čuli smo da tamo policija zna tjerati kupače jer je zabranjeno kupanje – kažu Nikolina A. (16) i Katarina K. (20) iz Novog Čiča. Ivan Antunović (14) na Ježevo dolazi s prijateljima svakog dana iz Kozari putova.


– Tu mi je bolje nego na Jarunu. Na Čiče ne idem jer tamo ima virova zato što se kopalo – kaže Ivan.


gledanje.jpg

Neki na jezero Čiče dolazi radi kupanja, neki radi sunčanja, a tu su i oni treći


izvor: Večernji listKomentari
28.07.2010 - krkas i jonkas
trebali bi urediti komplet i napravitik nešto turistički
19.07.2010 - vito
Prošli vikend na Čiču je bilo stotinjak ljudi! Zašto se ne uredi barem jedan dio za kupanje?????
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati