23.11.2010

Krenule isplate poplavljenima

Točno dva mjeseca od poplava koje su u Velikogoričkom kraju učinile velike štete na domovima, gospodarskim objektima i poljoprivrednim površinama, krenule su prve isplate financijske pomoći od Grada Velike Gorice.

U Gradskoj upravi danas su novčana sredstva podizali korisnici Centra za socijalnu skrb, a gospodarstvenicima su krenule uplate na njihove poslovne račune.

Ostali oštećeni građani pomoć iz gradskog proračuna moći će podizati u poslovnicama FINE od 26. studenog pa sve do kraja godine. Stradalima u poplavi, ukoliko su predali urednu dokumentaciju, na kućne adrese će stići obavijesti da mogu podići doznačena sredstva.

Za pomoć u saniranju šteta osigurano je 5 milijuna kuna, koje su osigurali Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija, a svaki oštećeni primit će financijsku pomoć u iznosu od 20% od ukupno procijenjene štete.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.