24.02.2011

Kreće nova sezona Galerije Galženica

Otvaranjem međunarodne skupne izložbe "Mirabilia", koje će se održati u petak u 19 sati, započinje nova sezona izložbi u Galeriji Galženica.

Ovom izložbom umjetnici Silvio Vujičić (HR), Yoko Fukushima (F, JP) i Tatjana Vukelić (SR) nastojati će pokazati na koji se način današnja visoka moda s jedne strane nadovezuje na modernu umjetnost 20. stoljeća, a s druge, koliko suvremena umjetnost oslonjena na modni dizajn propituje granice biološkog dizajna, koji se danas intenzivno provodi u različitim laboratorijima diljem svijeta (genetička ispitivanja, kultiviranje ljudskih stanica itd.).

Umjetnici se bave odnosom ljudskog tijela, modnog dizajna i biodizajna, a izložbu ćete nakon sutrašnjeg otvaranja moći pogledati sve do 3. travnja.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati