24.09.2010

Kosor: Propusta je bilo

Na jučerašnjoj sjednici Vlade premijerka Jadranka Kosor je priznala da je u obrani od poplava ovoga vikenda bilo propusta te je osnovala radnu skupinu koja će analizirati stanje na poplavljenim područjima i utvrditi o kakvim se propustima radi.

U njoj se nalazi nekoliko ministara, kao i čelnici Hrvatskih voda, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te nadležni iz Ministarstva unutarnjih poslova koji su bili i na sjednici užeg kabineta Vlade.

"Propusta je bilo u segmentu informiranja stanovništva i to se svakako mora promijeniti", rekla je Kosor.

Objasnila je da će radna skupina analizirati stanje na poplavljenim područjima i predložiti mjere za poboljšanje sustava obrane od poplave, uključujući i sanaciju nasipa na Savi u dužini od 22 kilometra.

Planiraju se pripreme za novi vodeni val

Također je rekla da je ravnatelj DUZS-a Damir Trut zadužen hitno sazvati stožer za obranu od poplave kako bi se dogovorila strategija obrane od sljedećeg vodenog vala koji se očekuje tijekom vikenda.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić je za situaciju u kojoj su brojne obitelji evakuirane, ostale odsječene i s uništenim domovima okrivio - klimatske promjene. Također je podsjetio da je Sava probila nasip na tri mjesta.

"Sanirali smo dva mjesta, treće je u sanaciji, moramo to što hitnije učiniti s obzirom na ono što se može očekivati", rekao je te dodao da treba provjeriti jesu li tijekom posljednjih događaja institucije reagirale u pravo vrijeme i na pravi način.

izvor: index.hr


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.