23.03.2011

Košarkaški klub Goricu i dalje vodi stari predsjednik

Uprava košarkaškog kluba Gorica sinoć je održala izbornu sjednicu na kojoj je za predsjednika kluba ponovno izabran Ivan Šuker.

Stari/novi predsjednik na samom početku pozdravio je sve okupljene među kojima su bili i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Velike Gorice Nenad Črnko, dogradonačelnik Ervin Kolarec, te Boris Jakimenko, tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Iako su nam rezultatske ambicije veće, posebno kod seniora, proteklu godinu ocjenjujem uspješnom jer smo isprofilirali momčad, koja bi uz dva-tri pojačanja i kvalitetnijim uvjetima za rad mogla konkurirati za prvo mjesto“ kaže predsjednik kluba uz izvještaj o radu. Dodaje također kako će rad s mladim i dalje ostati prioritet kluba.

Na sadašnje stanje u momčadi osvrnuo se i trener Jenkač: „Kraj sezone je blizu i imamo priliku završiti ju bolji za jedno mjesto nego lani. Stvoreni su temelji igračkog kadra koji bi se mogao nadograditi s ponekim novim igračem, no i dalje je problem nedostatak prostora, jer tek jedan trening tjedno mi imamo na normalnom košarkaškom terenu“.

Na probleme oko treninga kasnije se nadovezao i dogradonačelnik Kolarec „uvjeren sam da možemo u 1,5-2god. Sagraditi dvoranu čim se slučaj riješi na Trgovačkom sudu“.

Tijekom prošle godine Gorica je djelovala u pet natjecateljskih kategorija, te dvije trenažne. Seniori, juniori, kadeti, mlađi kadeti, selekcija sportskih škola, škola košarke i mala škola košarke ukupno broje 243 mladih. Vezano uz sve kategorije, ukupni prihodi kluba iznosili su 655.737, 64 kn, od čega je najveći dio 605 400 kn iz proračuna. Svi troškovi kluba od energije, putovanja, stipendija do zdravstvenih usluga i izdataka za zaposlene iznosili su 649.641,25 kn, shodno čemu klub na kraju bilježi pozitivno poslovanje, što je ocijenio i Nadzorni odbor kluba.

Dobra vijest za sportaše, prema informacijama iz ZŠUGVG-a je i ta da bi ove godine trebalo biti osigurano dodatnih milijun kuna kao sredstva za stručni rad za posebno kvalitetan sport po kriterijima HOO-a, tj. velikogorički nogomet, rukomet, odbojku i košarku.

Na dnevnom redu osim izvješća o radu i financijskog izvješća, riješeno je i razrješenje predsjednika, dopredsjednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora. Članovi su uglavnom ostali isti, a novost je ta da je Upravni odbor smanjen je s 11 na 9 članova. Zajedno sa predsjednikom Šukerom ubuduće će ga činiti sljedeći članovi Mirko Matić i Bože Radoš kao dopredsjednici, te Darko Ćopić, Dražen Arbanas, Vitomir Boić, Darko Novak, Josip Krznarić i Saša Stipanović, koji su već dugo vezani za klub.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U subotu, 21. siječnja u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.
KK GORICA - KK JOLLY JBS
U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO