06.05.2010

Koncert za klarinet i klavir


Večeras u dvorani Galženica s početkom u 19.30 sati održat će se koncert za klarinet i klavir kojega izvode Marija Župić i Andrea Feitl, a na programu su djela B. Kunca, E. Chaussona, A. Piazzole, Ch. M. Widora. Ulaz je slobodan.

Prof. Marija Župić je klarinetistica, dobitnica brojnih nagrada i priznanja. Stalna suradnica mnogih hrvatskih orkestara i članica dvaju komornih sastava, do sada je održala niz recitala u gotovo svim europskim zemljama. Bavi se i pedagoškim radom. Uz glasovirsku pratnju Andrea Feitl nastupala je u mnogim europskim gradovima.

Andrea Feitl je osnovnu i srednju glazbenu školu završila u Karlovcu u klasi prof. Gite Mikić. Diplomira 1993. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić kao najmlađi student. Nastupala je kao solist uz Hrvatski komorni orkestar, na ljetnim festivalima (Zagrebački ljetni festival, Histria festival), te održala niz koncerata u zemlji i inozemstvu. Djeluje kao umjetnički suradnik na majstorskim tečajevima u zemlji i inozemstvu, te kao stalni umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a