03.02.2010

Koncert komorne glazbe


U četvrtak u Domu kulture Galženica s početkom u 19.30 sati možete poslušati koncert komorne glazbe.

U koncertu sudjeluju Krešimir Marmilić na violini i Matija Štajcar sa violončelom, a u goste dolazi klavirist Mario Mikulić-Štimac. Na repertoaru je Justus Johann Friedrich Dotzauer, G.F. Händel – J. Halvorsen, Erwin Schulhoff i Frédéric Chopin.

U prvom dijelu koncerta umjetnici će izvesti birane skladbe za duo dvaju najpopularnijih gudačih instrumenata, violine i violončela, među kojima djela Händela, Halvorsena, Potzauera i Schulhoffa.

U drugom dijelu publika će moći uživati u klavirskom triju Frederica Chopina op.8. Ovaj mladenački i jedini trio koji je Chopin skladao sadrži svu genijalnost njegove neiscrpne melodijske invencije kao i bogatstvo klavirske tehnike. Izvođenjem ovog trija umjetnici žele sudjelovati u glazbenim događanjima svijeta kojima se obilježava 200-ta obljetnica rođenja ovog velikog skladatelja.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura