23.01.2011

Koncert klasične glazbe u Galženici

Večeras u dvorani Galženica s početkom u 19.30 sati imate priliku još jednom poslušati Gudački kvartet Sebastian koji će izvesti djela klasične glazbe iz razdoblja prve i druge bečke škole. Ulaz je slobodan.

Gudački kvartet op. 64, br. 6 osnivača bečke klasike Josepha Haydna i gudački kvartet op. 95 Serioso Ludwiga van Beethovena remek djela su koja nose sve odlike 1. bečke škole – uravnoteženost forme, lakoću izraza kod Haydna, te snagu i iskrenost izraza kod Beethovena. 2. bečka škola biti će predstavljena kratkom atonalitetnom skladbom A. Weberna – 6 bagatela op. 9 temeljenoj na 12-tonskom nizu. Uz bečke skladbe na rasporedu se nalazi i folklorom nadahnuta Elegija i Scherzo Frana Lhotke, dok ćemo u mini ciklusu Pet minuta salonske glazbe čuti dvije mazurke Vatroslava Lisinskog.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a