10.03.2010

Koncert gudačkog kvarteta Sebastian


Večeras, u srijedu 10. ožujka, u dvorani Galženica s početkom u 19.30 sati možete poslušati koncert gudačkog kvarteta Sebastian. Na programu su L. Marohnić, A. Bjelinski, D.Kempf, i P.I.Čajkovski koje izvode Anđelko Krpan, violina; Korana Rucner; Nebojša Floreani, viola i Zlatko Rucner, violončelo. Ulaz je slobodan.

Jedna od poveznica prilikom izbora skladbi za ovaj koncert je, osim afiniteta članova kvarteta „Sebastian“ za izvedbu odabranih skladbi, i činjenica da je Luka Marohnić bio student Davorina Kempfa, te da će veoma rijetko izvođena skladba Contrapunctus primus doživjeti prigodom večerašnjeg koncerta promociju notnog izdanja. Suradnja Kvarteta sa Alanom Bjelinskim donosi nam praizvedbu nove skladbe u jazz ozračju, a cijela večer završava antologijskim kvartetom P. I. Čajkovskog.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati