30.03.2011

Koncert Ansambla Lado

Ansambl "Lado" će sutra, četvrtak 31. ožujak, u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije s početkom u 19 sati održati koncert "Korizmena djela i napjevi".

Dugogodišnja suradnja Ansambla „Lado“ i manifestacije Pasionska baština rezultirala je brojnim nastupima ansambla s djelima korizmenog pučkog glazbenog ciklusa: Kalvarija Ljube Stipišića - korizmeni napjevi otoka Hvara, Raspelo Dražena Kurilovčana i Vida Baloga - korizmeni napjevi kajkavskih krajeva, Na gori Kalvariovi - korizmeni oratorij Tomislava Uhlika i brojni korizmeni napjevi iz raznih hrvatskih krajeva. Prva dva djela objavljena su i na nosačima zvuka, a snimljena su i tri uspješna televizijska filma za HRT.

Na jubilarnoj 20. pasionskoj baštini ansambl „Lado“ će realizirati svojevrsnu retrospektivu najuspješnijih korizmenih djela i napjeva raznih hrvatskih krajeva, u glazbenim obradama gotovo svih autora koji su surađivali s „Ladom“ u dosadašnjim korizmenim programima. U programu su Ljubo Stipišić, Ivica Ivanković, Dražen Kurilovčan, Joško Ćaleta i Krunoslav Šokac.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati