17.06.2010

Komarci opsjedaju Odgojni zavod Turopolje

Osim što žive u katastrofalnim, posve neodgovarajućim uvjetima (na što su nedavno reagirali i suci za mladež uputivši pismo Ministarstvu pravosuđa), mladići u Odgojnom zavodu Turopolje sada se susreću s još jednom neugodnošću – komarcima!


Neumorno ih grizu, a pomoći nema. Odgojitelji im daju stik kojim se premazuju, no malo kome to doista pomaže. Ravnatelj zavoda Saša Rajić i sam je bespomoćan.


– Tražili smo u više navrata od Grada Velike Gorice da zapraši područje, no uvijek kažu da za to nemaju novca. Na žalost, ni mi nemamo sredstava da unajmimo avion kojim bi se trebalo zaprašiti područje od više od deset kilometara – kaže Rajić dodajući da je teško sve iskorijeniti jer je riječ o močvarnom dijelu na osami.


– U ruralnim dijelovima grada dezinsekcija ne bi imala nikakve učinke jer bi s prvim vjetrom s okolnih livada stigli i novi komarci. Na taj bi se način neučinkovito potrošio novac iz proračuna, a stanovnici tog područja ne bi osjetili nikakvo dugotrajno poboljšanje. Osim toga, otrovi koji se koriste za komarce otrovni su i za pčele, pa bi u ruralnim područjima takvi tretmani načinili veliku štetu u okolišu i na poljoprivrednim kulturama – poručuju iz Upravnog odjela.


izvor: vecernjilist.hrKomentari
03.09.2010 - vanilla_kok
raid spirale ne rade na odri!! zapalil sam tri...
03.09.2010 - slinjo
da grizu goli ***** su vamo po splitu sta je u turopolju na igralistu
17.06.2010 - GL0G
Vuvuzele su solucija za te zvijeri.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati