04.05.2010

Klavirski recital Bartolomeja Stankovića

U dvorani Galženica večeras s početkom u 19:30 sati nastupa Bartolomeo Stanković s klavirskim recitalom. Na programu će se naći djela J. S. Bacha, W. A. Mozarta, L. van Beethovena, F. Chopina, F. Liszta, A. Skrjabina, S. Prokofjeva i B. Papandopula. Ulaz je slobodan.

Bartolomej Stanković (Zenica, 1988.) student četvrte godine klavira u klasi prof. Pavice Gvozdić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, započeo je učiti klavir 1997. godine kod prof. Bahrije Strujić. U Sarajevu je pohađao i završio Srednju muzičku školu u klasi prof. Angeline Pap stekavši pritom znatan broj nagrada na natjecanjima. Među njima ističu se: prva nagrada na Festivalu muzike F. Chopina (Tuzla 2004.); posebna i apsolutna nagrada na državnom natjecanju (Tuzla 2005.) i prva nagrada u kategoriji klavirski duo na državnom natjecanju 2006. godine. Više puta je nastupio na koncertima ciklusa Virtuoso i koncertima zaklade Musik und Jugend iz Liechtensteina. Održao je recitale u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a u lipnju ove godine će, kao solist uz Dubrovački simfonijski orkestar, u Dubrovniku izvesti Klavirski koncert u b-molu P.I. Čajkovskog.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati