04.10.2010

Kiklop na Sceni Gorica

Kiklop, Euripidova satirska drama prilagođena na današnju realnost, nova je predstava Scene Gorica koja svoju premijeru ima u ponedjeljak u dvorani Gorica.

Na granici komedije i tragedije, satire i slapsticka, bez uzvišenih i božanskih bića, bez objava velikih istina, ali prepun travestije, parodije i bučnog plesa, Kiklop uz pomoć banda Let 3 najavljuje spektakl.

Temeljen na poznatoj epizodi iz devetog pjevanja Homerove Odiseje, Kiklop se danas može čitati kao žanr koji istovremeno potencira moralne slabosti pojedinca ironizirajući ih, otkriva dvoličnost vremena relativizirajući ga, te kritizira društvo satirom opravdavajući njegove slabosti’, ili kako je to Mrle iz Let 3-a za dnevnik.hr objasnio : ‘Ima jako brutalne zajebancije na kompletnu situaciju.'

kiklop1.jpg

Predstava Kiklop kazališta Scena Gorica nastala je pod režiserskom palicom Ivice Buljana, u adaptaciji Gorana Ferčeca, a nose je mladi glumac Marko Cindrić, iskusni Frano Mašković te energični član Leta 3 Zoran Prodanović Prlja kao Kiklop. U dionizijskim bakanalijama sudjeluju mladi i talentirani glumci i plesači te studenti Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Predstavu Kiklop možete pogledati u Velikoj Gorici ovaj tjedan do četvrtka 7. listopada. Ulaznice su 50 kuna, a početak svakog dana u 20 sati.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati