20.01.2010

Kazališni vikend


Nadolazeći vikend u još uvijek uspavanoj Gorici upotpunit će tri kazališne predstave koje se održavaju u dvorani Gorica i u Domu kulture Galženica.

U petak u dvorani Gorica s početkom u 20 sati ponovno imate prigodu pogledati najnovije predstavu iz produkcije Scena Gorica - M.Butterfly. Break-dance opera nastala je na temeljima nagrađivane Puccenijeva priče Madame Butterfly, a ovdje je ispričana urbanim plesom. Koreografiju je osmislio velikogorički plesač Vladimir Smud. "Inspirirani spojem zapadnjačke i tradicionalne japanske kulture, breakeri proizvode svijet koji nastaje iz pokreta, rekonstruiraju urbani Japan harajuku dječaka i djevojčica. Taj neobičan dekadentan i ekscentrični svijet donosi na scenu gotski stil, mješavinu punka i klasike. Iz spoja visoke operne umjetnosti i ulične pop-kulture proizlazi neka nova vrsta tragičnog" - stoji u najavi ove neobične predstave.

Predstavu Ljubavna pisma koju izvode Ana Karić i Boris Buzančić možete pogledati u dvorani Galženica u subotu od 20 sati. Tekst drame A.R. Gurneya nominiran je za Pulitzerovu nagradu, a prvi puta kao predstava je izveden 1988. godine. Tekst su obrađivali brojni kazališni redatelji, a u njima su glumile i poznata hollywoodska imena poput Mel Gibsona, Sigurney Weaver, Christopher Walkena, Elizabeth Taylor i drugi.

Za nešto mlađu publiku tu je lutkarska predstava Plava boja snijega koju možete pogledati u Domu kulture Galženica u nedjelju u 17 sati. Duhoviti igrokaz u stihovima napisao je Grigor Vitez. Predstavu izvode glumci Željko Šestić, Ksenija Gregurić, Danijel Ljuboja, a predstava je nastala iz produkcije Lutkarska scene Ivana Brlić – Mažuranić.

U suradnji s POUVG poklanjamo karte za predstave M.Butterfly(2x2karte) i Ljubavna pisma(2x2karte). Najbrži koji pošalju svoje podatke(ime i prezime) na email adresu nagrade@vgdanas.hr osvojit će ulaznice(naznačite koju predstavu želite gledati). Dobitnicima će biti odgovoreno na njihov email s potvrdom da su osvojili karte.
Podijeljeno!Komentari
22.01.2010 - sanjin
madame butterfly je totalno opičena "predstava". iako glumci nisu izgovorili ni riječi, iz plesa je bilo jasno o čemu se radi.
21.01.2010 - urednik
Eh, ovoga puta ste bili brzi! Na M.Butterfly idu Adrijana i Marija, a na Ljubavna pisma Željka i Željko :) Dobit ćete mejlove! Ostalima više sreće drugi put, a odmah najava da ćemo karte i ubuduće dijeliti pa budite u toku.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a