15.07.2010

Kapela sv. Barbare u plinu

U tijeku je fumigacija drvene kapele svete Barbare u Velikoj Mlaki. Kapelica, koja je zasigurno kulturni, ali i turistički brend Velike Gorice i čitavog Turopolja, osam dana, koliko će trajati uništavanje insekata plinom, bit će pokrivena plastičnom nepropusnom folijom.

kapelasvbarbare.jpg
Kapela je ispunjena plinom koji uništava štetočine koje izjedaju drvnu građu

Grad Velika Gorica za fumigaciju kapele s cjelokupnim inventarom u proračunu je osigurao 80 tisuća kuna. Naime, arhitektura i bogato oslikani tabulati u unutrašnjosti kapele na najbolji način prezentiraju tradicijsko graditeljstvo našega kraja te kulturno-umjetnička postignuća pučkoga stvaralaštva u 17. i 18. stoljeću. Zaštitni radovi provode su uz nadzor konzervatora. (lk/vlm)


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati