28.07.2010

Kaos na sjednici vijeća

Vesna Škare Ožbolt proglašena predsjednicom gradskog vijeća, unatoč Beusovom raspuštanju sjednice

Na samom početku predsjednik vijeća Goran Beus-Richembergh zamolio je zaštitare da napuste prostorije ispred vijećnice i POUVG-a jer njihovo prisustvo,navodno traženo od strane gradonačelnika Barišića, nije predviđeno dnevnim redom, te nema potrebe za zaštitarima.
 
Bio je to lagani uvod u žustru sjednicu koja je usljedila,jer je na samom početku predsjednik kluba HDZ-a Ante Šimunović predložio razrješenje sadašnjeg predsjednika vijeća Gorana Beusa-Richemberga zbog navodnog nepoštivanja poslovnika gradskog vijeća i biranje novog predsjednika vijeća.
 
Klub zastupnika SDP-a, s druge strane, sugerirao je prijevremene izbore s obzirom na to da su vijećnici DC-a izrazili želju za istupanjem iz koalicije s HSLS-om kako bi se pridružili HDZ-u. "Do gradskog vijeća DC je došao na leđima HSLS-a" kazala je Vesna Jurković,zastupnica HSLS-a, i nastavila kako je na temelju te koalicije,koju su birali građani, DC uspio dobiti 3 zastupnička mjesta koja sad želi "preseliti" u susjedne fotelje.
 
Oštre napade na HDZ,ali i na predsjednika Barišića cijelo vrijeme vršio je zastupnik HNS-a Zdravko Lučić, koji kad mu je tijekom jednog od istupa predsjednik gradskog vijeća oduzeo riječ,nastavio oštre prijekore na terasi POUVG-a, tako da je u jednom trenutku slučajnim prolaznicima izgledalo kao da se tu igra neka predstava. A "predstava" se nastavila i u vijećnici u kojoj nije bilo mjesta za sve pa su neki sjedili i ispred dobacivajući komentare kada bi za govornicu stao netko od hadezeovaca, pljeskajući kad bi se spomenuli prijevremeni izbori i kličući "hoćemo izbore" nakon govora članova iz SDP-a i HNS-a.
 
Tijekom sjednice zastupnik Zdravko Lučić obrušio se i na Vesnu Škare-Ožbolt sumnjajući u njen legalitet gradske viječnice govoreći da ona ne živi u Velikoj Gorici,dok po zakonu da bi se natjecala za gradsko vijeće na određeno području,mora imati prebivalište na istom, zbog istog slučaja prozvani su i Ante Šimunović i Tonino Picula.
 
Zbog takve situacije sazvana je druga stanka tijekom koje se sastalo mandatno povjerenstvo vijeća Velike Gorice, i nakon čega je Beus raspustio sjednicu te sazvao novu za 4.kolovoz u 18h, kako bi do tada podnio zahtjev MUP-u za utvrđivanje legaliteta mandata spomenutih vijećnika.
 
Nakon što je sjednica završila koalicija HDZ-HSU-HSS-HSP-DC zatvorila se u konferencijsku dvoranu gdje je ostala do ponoći, i gdje su proglasili Vesnu Škare Ožbolt novom predsjednicom vijeća s obzirom da sada ista koalicija ima većinu u gradskom vijeću. Vrlo brzo vidjet ćemo čekaju li nas prijevremni izbori ili Škare Ožbolt ostaje predsjednica vijeća,kako god bilo izgleda da će jedini ispaštati velikogoričani jer umjesto da se raspravlja o pitanjima vezanim za dječje vrtiće, velikogoričkom centru za obitelj, športskim (ne)mogućnostima u gradu i inim stvarima dvosatna sjednica bila je ispunjena međusobnim provociranjem naših vijećnika.Komentari
31.07.2010 - tuzna sova
grga ti moras na ljecenje pod hitno ti nemas pojma kaj pricas koliko je vjecnickih mjesta osvojio dc?? koliko HDZ?? koliko HNS?? da ne cekam tvoj dugi odgovor budem ti pomogo SAM HNS je osvoji 3 SAM DC 0 a koalicija HDZ-HSU-HSS-HSP 13. razmisli malo sta pricas kad tih 13 podjelis sa 4 koliko ih je u koalicijito ti je 3,25 ko stranci
30.07.2010 - ...
zasto DC-u? koliko vidim u saboru ih nema... a Vesnica nije mogla preci prag a Beus je!! DC je sramota za drzavu!! HNS je na proslim parlamentarnim imao 5% a beus je dobio sad 10%... mislim da je to napredak! a DC nebi usao u GV da nije bilo SDP-a!
30.07.2010 - GRga
koji beus i njegovi sateliti?? Ti neznaju ni salatu posadit i da im uspije! Kaj bi oni vodili??? Su se pokazali u prošlom mandatu pa su ih građani nagradili sa 3 vijećnika od 27!!! FUJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!! A beus je rit lijepo smjestil u Sabor za 18 500 kuna i onda sere kak se odrekao naknade kao predsjednik gradskog vijeća!!! Lažljivac jedan lažljivi jer po zakonu ako si saborski zastupnik niti nemožeš primati tu naknadu. A DC-u bi trebao podignut spomenik jer je na njihov račun ušao u Sabor!!! Futavac jedan!!
30.07.2010 - ...
"A Beusu je stalo da se grad razvija kad saziva sjednice jednom u tri mjeseca??? HDZ bi sazvao sjednicu vijeća u 10 dana.." ajde molim te suti! http://hns-vg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=1 pogledaj koliko sudjeluju u radu odbora!! a sad ti je i ozboltica najavila da ce slj. sjednica biti u 9 mjesecu!
30.07.2010 - Turopolac
Kak se zaboravi kak je HDZ pokral Grad. Razmem ove kaj SDP i HNS podupiru, al kaj je vama da ove lopove HDZovske podupirete?? Zato kaj imate koristi, drugog razloga nema..ili ste bolesni u glavi...
29.07.2010 - x
tak je
29.07.2010 - heheh
A Beusu je stalo da se grad razvija kad saziva sjednice jednom u tri mjeseca??? HDZ bi sazvao sjednicu vijeća u 10 dana, samo, jer kad su vidjeli kakva je klima u vjećnici odlučili su smjeniti predsjednika vijeća koji nema podršku većine i time završiti.
29.07.2010 - ...
HDZ je trazio da se makne s dnevnog reda sve i ostavi samo mjenjanje predsjednika GV?? nije im uopce do grada, mladih, djece, kulturnih i drustvenih stvari nego do vlasti... vec su si podjelili sva vijeca i odbore! sramota!!!
28.07.2010 - cool
najo, treba ih sve vređati i pljuvati jer to je jedna banda udružena a na grbaču građana ovoga grada, kaj ti to nije odavno jasno ili si po dužnosti ovdje komentatot. I slijepi i gluhi i glupi znaju kuda nas ova udružena mafija i u gradu i u državi vode. Si ti majo slepa, glupa, gluha ili što...?
28.07.2010 - maja
jedina greška je kaj hsls nije nikog iznel na leđima. pa on je težak sam sebi!
28.07.2010 - maja
komentar je potpuno na mjestu. Ovo kaj se događalo jučer u mom voljenom gradu je za svaku osudu. Nije mi jasno kak si jedan saborski zastupnik može dozvoliti događanje naroda za vrijeme sjednice koju on vodi! Isto tako njegovo toleriranje vrijeđanja vijećnika i gostiju za svaku je osudu!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati