08.06.2010

Kakva je hrana u školama?!

– Hrana u Osnovnoj školi Jurja Habdelića, u koju idu moja djeca, loša je, a skupa. Voljela bih da se to promijeni! – požalila nam se zabrinuta mama Sanja Bojla (37).


Potaknuti tom kritikom porazgovarali smo o prehrani u školama s ravnateljima i tajnicama velikogoričkih osnovnih škola.


– Mi nemamo blagovaonicu i kod nas nema pripreme toplih obroka. Djeca u razredima pojedu mliječni obrok, koji se sastoji od sendviča ili peciva i napitka. Peciva se nabavljaju u Klarinim pekarnicama s kojima imamo ugovor. Roditelji su uglavnom zadovoljni – rekla je tajnica OŠ Jurja Habdelića. Cijena jednog obroka je sedam kuna, a nju određuje gradska uprava.


Specifičan kriterij


Zvonko Kunić, pročelnik za društvene djelatnosti i školstvo, objasnio je da od sedam osnovnih škola na velikogoričkom području, tri škole, “Eugen Kumičić”, “Nikola Hribar” i “Šćitarjevo” imaju organiziran produljeni dnevni boravak, na kojem je manji dio učenika. U dnevnom boravku učenicima su osigurana tri obroka, doručak, ručak i užina, čija je ukupna cijena 25 kuna osim za učenike sa subvencioniranom prehranom, koji plaćaju 13 kuna na dan.


– Svaka škola organizira nabavu hrane samostalno. Teško mi je reći jesu li učenici zadovoljni hranom u školi, njihovi kriteriji su specifični, oni vole mijenjati hranu, naručiti pizzu... Mi određujemo cijenu hrane jer bi u suprotnom sigurno bila veća – rekao je Kunić.


Snježana Pavić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića, ističe da malo učenika dolazi na dnevni boravak u njezinoj školi.


Pola ih se ne hrani u školi


– Od 930 učenika, koliko ih je u našoj školi, tek oko 60 dolazi na dnevni boravak i konzumira tri obroka dnevno. Od ostalih učenika polovina ih se uopće ne hrani u školi, a dio ih uzme samo mliječni obrok – iznijela je podatke Snježana Pavić.


Voditelji kuhinje, kaže ravnateljica škole, hranu nabavljaju od nekoliko dostavljača.


izvor: vecernjilist.hrKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati