23.03.2011

Kako to radi Lučko

Još prošlog mjeseca predsjednik Lučkog, Petar Plahutar izjavio je za VGdanas kako će pehar 2.HNL završiti u rukama nogometaša Lučkog. Možda se nekima to učinilo bahato, nekima možda realno, no ovakav samouvjeren stav sigurno je plod  dugotrajnog rada na ostvarivanju jednog sportskog cilja. Uvjerili smo se u to i sami kada smo prihvatili poziv NK Lučkog da dođemo i provjerimo kako se pripremaju za prvu ligu.

Iako su još prošle sezone ostvarili pravo igranja u prvoj ligi, nije se prelazilo u viši rang. Uprava kluba nije se zanosila iluzijama.

«Trebalo je ojačati i stručni kadar, dok financijske mogućnosti, kao ni infrastrukturalne, nisu bile idealne za višu ligu, i odlučeno je da klub ostaje  još koju sezonu u 2.HNL» rekao nam je Plahutar.

Za to vrijeme krenulo se s uređivanjem nogometnog igrališta, i to cjelokupnog prostora od parkinga do tribina.

«Ukupna investicija za uređenje stadiona iznosila je oko 5 milijuna kuna» prepričavao nam je predsjednik Lučkog dok nam je ponosno pokazivao «la bomboneru» kako odmilja zovu svoj novouređeni stadion. Travnjak je sa sjeverne i zapadne strane okružen tribinama koje imaju 1700 natkrivenih sjedalica, dok se na istoku nalaze montažne tribine. Posljednja je izgrađena sjeverna tribina, a uz to uređeno je i oko 400 kvadrata koje će poslužiti za prostorije uprave i svlačionice.

Na zemljištu odmah do nogometnog kluba, niknuo je za manje od dvije godine i športsko rekreativni centar Lučko. «U sklopu istog pokrenuli smo još jedan nogometni klub «ŠRC  Lučko» koji je krenuo od najnižeg ranga natjecanja i već sad izvrsno napreduje. U njemu okupljamo mlade igrače iz mjesta kako ne bi odlazili trenirati za okolne klubove jer u jednostavno nema mjesta za sve. Tako smo već vratili neke igrače na domaći teren, a i one perspektivnije tako imamo na oku».

Iako je ŠRC privatna investicija, nesumnjivo da će nova dvorana, teretana i pomoćni nogometni teren s umjetnom travom služiti svim sportašima u tom kraju, a pridonijet će i poboljšanju životnog standarda oko 4000 stanovnika koliko ih u Lučkom prebiva, što je sedam puta manje od broja stanovnika u našem gradu. Petstotinjak djece dolazi trenirati u centar.

Kada su podnosili dokumentaciju za licenciranje Lučko je kao rezervni stadion prijavio stadion u Kranjčevićevoj. Baš kao i HNK Goricu ono što im na stadionu najviše nedostaje je rasvjeta vrijedna oko 6 milijuna kuna. Unatoč tome, u klubu se nadaju da će dobiti licencu uz uvjet da se reflektori postave u određenom roku. U korist tome ide i napor da se privuče još koji sponzor. Donacije trenutno stižu od strane dvadesetak sponzora, no kao i Gorica konkretnih sponzorskih ugovora nema, mada je to naselje poznato po velikom broju sjedišta raznih poduzeća. Ukoliko uđu u prvu ligu od grada očekuju 3,5 milijuna kuna što bi im prema procjeni pokrilo polovicu troškova za egzistenciju u 1.HNL.

Sve u svemu najvećem protivniku velikogoričkog nogometnog drugoligaša ova bi godina mogla biti jako dobra. Kada prođe još koje kolo, krenut će se sređivati i profesionalni ugovori s nogometašima. Prvi na popisu Lučkog to su upravo igrači iz velikogoričke nogometne škole, Nikola Rak i Mislav Čunčić. S peharom ili bez njega, šanse Lučkog za ulazak u 1.HNL nikad nisu bile veće, bio bi im to idealan poklon za 80. rođendan kojeg uskoro slave.

Ivana Crnković / VGdanas
Komentari
01.11.2011 - jip 2
gospodin, plahutar je "izvukao" pare iz svoje firme (geo-ing) u drugu svoju firmu,(SC Lučko) time uništio nekoliko firmi i svoju doveo do bankrota. grad zagreb mu je omogučio nekoliko dobro plačenih poslova, tipa stadiona dinama, iako je u totalnoj blokadi od strane porezne uprave. svi znaju sve, a država i grad ništa...
29.03.2011 - Ivanaa
bit će i črnko uskoro,bez brige :)
25.03.2011 - cool232
Ja bi isto htio cut gosp Crnka u clanku recimo : Kako to radi Gorica :)
24.03.2011 - nikola
Ivana, i mi bismo htjeli čuti vodstvo našeg kluba što i kako oni misle dalje, pa neka vgdanas razmisli o sličnoj temi za hnk goricu, pa napravi tak nešto i sa ljudima koji vode naš klub u gorici
24.03.2011 - jamesbond
svaka cast na projektu !
23.03.2011 - lučko
ne znam kako je kod vas, no znamo da je pred tri godine nama Bandić osigurao sredstva od preko 2 mil kn za tribinu i sjedalice. sada imamo mislim 2 trenera koja nam plača sportski savez zagreba, a priča se kad uđemo u I ligu da ćemo uz 3,5 mil kn dobiti mogućnost za povećanje kvote trenera koje nam plaća savez na 3 - 4. Reflektori su u planu proračuna grada, a uprava bi preko sponzora trebala osigurati još 3,5 mil da se normalno odigra sezona. jedva čekamo da gledamo prvu tekmu sa hajdukom na punoj bonbonjeri u Lučkom
23.03.2011 - Endsieg
tramvaj liga :D
23.03.2011 - roko
njihov stadion je isfinancirao grad Zagreb, a sve ono iza vezano uz umjetnu travu je privatna investicija uz JPP, odnosno besplatno zemljište u koncesiju. kamo sreće da se i u našem gradu netko odluči na takve poteze
23.03.2011 - klik
a naši dobili stadion i sve na gotovo i još se kuka
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport