13.11.2009

Kaj Buš 2009


U subotu 14.studenog s početkom u 18 sati u Domu kulture u Buševcu održat će se 6. susret pučkih kazališta kajkavskog govornog područja.

 

Uz organizaciju ogranke „Seljačka sloga“ iz Buševca i pokroviteljstvo grada Velike Gorice i Zagrebačke županije na susretu će sudjelovati brojna kulturno umjetnička društva.

 

Tako će tu biti i KUD „SV. Juraj“ iz Draganića sa predstavom “Trebljačice , jeste dešle” koja je obrada draganićkog običaja “trebljenja” perja, a tu je i KUD “Sv. Ivan Krstitelj”  iz Martinca Orehovačkog sa predstavom „Gužva u Ambulanti“ koja kroz kroz niz šaljivih i aktualnih tema isprepliće različite tipove ljudi donoseći životnu poruku.

 

Također će sudjelovati i KUD “Naša lipa Tuhelj”  iz Tuhelja sa predstavom „Muzikaši i lakrdijaši“. Ova predstava želi na lakrdijaški način progovoriti o jednom segmentu mentaliteta našeg društva u kojem je forma sklona istisnuti sadržaj, a nekultura često predznak onoga što se želi zvati kulturom.

 

KUD “Kaštel” iz Pribislavca predstavit će se sa predstavom „Križni pot Jandraša Škvorca“ koja je  ispreplitanje monologa i dijaloga glavnig lika, koji nas upoznaje sa svojim teškim životom te karakteristikama društva.

 

Na susretu će još sudjelovati i AKUD “Žensko Kazalište ” iz  Gornjeg Jesenja koje će se predstavit  sa dvije predstave „Veterinar“  i  „ Kod Doktora“.  U ovim predstavama članice KUD-a pokušati će predstaviti sličice iz svakodnevnog života.

 

Ulaz na sve predstave je besplatan, stoga svi koji neznate kako provesti subotnju večer, a željni ste smijeha i ugodne zabave dođite u Buševec.

 

Ana Hodak
Komentari
13.11.2009 - tonia
lajkam
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati