22.02.2011

Juniorski prvaci Hrvatske

Josip Kramer, Karlo Milinković, Luka Popovčić, Ivan Bura i Dominik Grdenić, kuglači iz domaćeg Kuglačkog kluba Radnik, s ekipnog juniorskog prvenstva vratili se se kao prvaci Hrvatske!

Na 20. ekipnom prvenstvu Republike Hrvatske za juniore i junorke (U23), održanom ovoga vikenda u Ozlju, upravo je velikogorička ekipa nadmašila momčadi iz cijele Hrvatske i kući ponijela titulu najboljih. Ovime se pokazalo da velikogorički prvoligaš ne mora brinuti za svoju budućnost uz mladež koja stasa uz ovakve uspjehe.

U Ozlju su se okupile najbolje juniorske ekipe iz Osijeka, Zagreba, Zadra, Rijeke, Splita, Varaždina i drugih hrvatskih gradova, ukupno njih dvadeset, koje su se suprostavile mladim Šljakerima. Velikogoričani, predvođeni trenerima Ivicom Veselićem i Milošom Milivojevićem, znali su da imaju dobru ekipu, a nadali su se i medalji.

- Znali smo da su odlični, u pravoj formi, nadali smo se da mogu do medalje, ali zlato u ovoj konkurenciji? Fantastično! Usuđujem se reći, najveći uspjeh u 70-godišnjoj povijesti Kluba - ponosno poručuju iz Radnika.

radnik2.jpg

Luka Popovčić (18) srušio je 585 čunjeva, Karlo Milinković (17) dodao je 593 čunjeva, Ivan Bura (21) 596 čunjeva, a Josip Kramer (17) izjednačio je seniorski rekord kuglane i s 640 srušenih čunjeva zapečatio prvo mjesto Velikogoričana. 2414 srušenih čunjeva bilo je previše za Komikom iz Osijeka koji s 2346 čunjeva osvaja drugo mjesto kao i za Zadar koji je na trećem mjestu zaostao 119 čunjeva iza našeg Radnika. U Ozalj se uputio i Dominik Grdenić koji ipak nije zaigrao dok je Matej Gajić Bukljaš izostao s natjecanja radi bolesti.

Iz kluba poručuju da su uvjereni da će njihove mlade snage biti pozvane u Hrvatsku reprezentaciju U18 koja u svibnju sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u Sarajevu. S time se slaže i tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Boris Mezak koji se nada ostanku KK Radnik u 1. HKL "jer bi to bilo izuzetno stimulativno za mlade športaše koji se u velikom broju nalaze u klubu".

- Prosjek od 603 srušena čunja Velikogoričana sjajan je rezultat, a posebno veseli forma i kvaliteta igre Josipa Kramera koji podsjeća na dane 2008. i Zadar kada je prvi puta izašao na svjetsku scenu i pokazao da Hrvatska svako malo vremena plasira neko novo kuglačko ime - potpisuje na službenim stranicama saveza tajnik Boris Mezak.


Komentari
22.02.2011 - xxx
bravo dečki, svaka vam čast
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U petak, 28. listopada na Gradskom stadionu u 15 sati.
HNK GORICA - NK DUGOPOLJE
U peta, 28. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani u 19,00 sati.
KK GORICA - KK CEDEVITA
U subotu, 29. listopada u Rijeci.
RK ZAMET - HRK GORICA
U subotu, 29. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani u 13,30 sati.
ŽRK UDARNIK - ŽRK ZAMET II 
U subotu, 29. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani u 15,45 sati.
ŽOK AZENA - OK OLIMPIK
U subotu, 29. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani u 18,45 sati.
OK GORICA - OK SISAK II
U nedjelju, 30. listopada u Zagrebu u 16,45 sati.
OK OLIMPIK II - OK VELIKA GORICA
U subotu, 29. listopada u Kurilovcu u 15 sati.
NK UDARNIK - NK GRADIĆI

U nedjelju, 30. listopada u Buševcu u 14 sati.
NK POLET - NK SAVSKI MAROF
U nedjelju, 30. listopada u 10,00 sati.
NK LOMNICA - NK CROATIA
HNK GORICA II - NK SUTLA

U nedjelju, 30. listopada u 14,30 sati.
NK MRACLIN - NK BISTRA
NK RAKOVEC - NK LUKAVEC
U nedjelju, 30. listopada u 14,30 sati.
NK BUNA - NK MEŠTRICA
NK BAN JELAČIĆ (V) - NK OBOROVO
NK TUROPOLJE - NK ZVEKOVAC
NK VATROGASAC - NK DINAMO HIDREL
NK TUROPOLJAC - NK BAN JELAČIĆ (B)
U nedjelju, 30. listopada u 14,30 sati.
NK MLADOST (OBE) - NK KUPA
NK MLADOST (B) - NK MLADOST (OBR)