31.08.2010

Josipovićeva dobiva novo lice

Stanovnici Josipovićeve ulice u gradskoj četvrti Kurilovec dočekali su obnovu svoje devastirane ulice koja će za 3 mjeseca, kada završe radovi, promijeniti izgled ovoga dijela grada.

Grad u rekonstrukciju Josipovićeve ulice dužine 570 metara, od kružnog toka S.F.Jape do Kurilovečke ulice, ulaže 3,4 milijuna kuna. Ulica postaje cestovna prometnica širine 7 metara s oborinskom odvodnjom, s pješačkim stazama širine 1,5 metara te biciklističkom stazom širine 2,5 metara sa sjeverne strane. Prema ulazima u dvorišta bit će postavljene ulazne rampe, a pješački prijalazi bit će spušteni. Na cijeloj dužini bit će postavljena nova javna rasvjeta.

 - Ova ulica je jako bitna jer se polako približavamo Jelačićevoj, a s njenom obnovom slijedeće godine bi zatvorili cestovni prsten koji spaja istočni i zapadni dio grada - rekao je gradonačelnik Dražen Barišić pri obilasku radova.

josipovićevaobnova1.jpg
Predstavnici Grada i vijeća Gradske četvrti Kurilovec zadovoljni su početkom radova

Na adrese 74 kućna broja u ulici stigle su i obavijesti da je sada vrijema za priključenje vodovoda i kanalizacije jer se nakon postavljanja asfalta ulica neće raskapati slijedećih nekoliko godina, rekla nam je predsjednica gradske četvrti Ana Plehinger. - Mi smo komunalno zapušteni i ovakva obnova je ono što smo i tražili - kaže Plehinger.

Ovo je i jedina ulica koja će se obnavljati ove godine u Kurilovcu. Kako saznajemo zbog nerješenih imovinsko pravnih odnosa u ulici Matije Gupca i Teslinoj ulici pokrenut će se postupci izvlaštenja zbog kojih neće krenuti planirani radovi za ovu godinu. Također, na neobnovljenom dijelu ulice Andrije Kačića Miošića ti postupci su već u tijeku.

josipovićevaobnova2.jpg
Radovi će trajati 90 kalendarskih dana, a budu li povoljne vremenske prilike cesta će se otvoriti i ranije

Podsjetimo da je zbog radova autobusna linija ZET-a
335 (Velika Gorica-Pleso-Donja Lomnica) umjesto Josipovićevom prometovati Lomničkom ulicom pa su stoga i autobusna stajališta sada na Kurilovečkoj te ulici S.F.Jape kod broja 121.

Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati