02.03.2010

Još 15 zgrada čeka upis


U Velikoj Gorici u tijeku je katastarska izmjera kojom će se u potpunosti digitalizirati katastar što će znatno unaprijediti, ali prvenstveno aktualizirati, trenutačno stanje u prostoru sa zemljišnim knjigama. Završetak ovoga projekta, koji financijski podupire i Grad Velika Gorica, očekuje se do kraja tekuće godine.

 

Kako napreduje rad komisije koja radi na katastarskoj izmjeri i upisu stanova provjerio je u petak 28. veljače i sam gradonačelnik Dražen Barišić. – Do kraja godine treba još legalizirati 15 zgrada i tada će sve zgrade biti upisane, a time ćemo biti prvi grad u Hrvatskoj koji je upisao sve stambene zgrade u zemljišne knjige – poručio je gradonačelnik.


 katastar1.jpg

Kako su djelatnice na upisu zgrada imale pune ruke posla gradonačelnik se u razgovoru zadržao tek par minuta


Ostalih petnaest zgrada koje još nisu upisane, a kojima je Grad Velika Gorica upravitelj, nalaze se u nekom sudskom sporu vezano uz utvrđivanje vlasništva katastarskih čestica na kojemu su zgrade izgrađene. Ipak se očekuje i rješavanje tih zgrada ove godine - potvrdila je i direktorica Gradskog stambenog gospodarstva Gordana Kovačić-Hubak.

 

Toga dana vršio se i upis zgrada u Cvjetnom naselju od broja 8 do 18, a kako je stanarima na obavijesti pisalo jedino da upis započinje u 9 sati stvorila se velika gužva, a time i nervoza i prepirka između stanara i djelatnika koji rade na upisu. Djelatnici ureda stanare su pokušali umiriti objašnjavajući da je predstavnik stanara morao sazvati sastanak i pojasniti u koje točno vrijeme treba doći prema broju zgrade, a što je i, navodno, pisalo na svakome ulazu. Neupućeni stanari, zbijeni u hodniku zgrade Stare općine, nisu se zadovoljili ovakvim odgovorima.


 katastar2.jpg

Nervoznim stanarima čekanje na upis nije "sjelo" pa se prozivalo lošu organizaciju i neangažman predstavnika stanara


Ova nova katastarska izmjera uz izradu etažnih elaborata zgrada omogućila je lakši, ali i besplatan, upis vlasnika stanova, poslovnih prostora i garaža u zemljišne knjige.

 

Na novoj katastarskoj izmjeri i obnovi zemljišnih knjiga, kao i na upisu zgrada u zemljišne knjige rade dvije komisije sastavljene od djelatnika Općinskog suda i katastra, a njihov rad sufinancira Grad Velika Gorica, kako bi se slučajevi rješavali brže i efikasnije.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati