19.07.2010

Jane srebrene na Olimpijadi u Kini

Goričke Jane, vokalno instrumentalni sastav, osvojile su srebrnu medalju na Svjetskoj olimpijadi zborova koja se održava u kineskom gradu Shaoxingu i tako obranile srebro s prošle Olimpijade.

U kategoriji folklora, u kojoj su nastupale s još 30 sastava, Jane su stručni žiri oduševile izvedbama pjesama u duhu tradicije hrvatske glazbe, aranžirane za potrebe ovog natjecanja. Inače, na Svjetskoj olimpijadi zborova u KIni ima oko 24 tisuće sudionika iz cijelog svijeta, a natječu se u 20 različitih kategorija.

janekina.jpg

Ovim srebrom i visokim brojem bodova Jane su ponovno potvrdile svoju kvalitetu i omogućile si plasman na sljedeću Olimpijadu koja će 2012. godine biti održana u Cincinnatiju (SAD). Nakon uspješne Olimpijade Jane još čeka boravak u Shanghaiju i nastup na EXPO-u, a u Veliku Goricu se vraćaju 25. srpnja.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati