23.09.2010

Izvanredna sjednica Vijeća zbog poplava

Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice inicirali su podnošenje zahtjeva 1/3 vijećnika Gradskog vijeća za izvanrednom sjednicom Grada Velike Gorice s temom o uzrocima i posljedicama poplave, stanju obrane od poplave i saniranju ugroženih područja.

Od Predsjednice Gradskog Vijeća Grada Velike Gorice traže žurno sazivanje sjednice Gradskog vijeća. Isto tako traže da u pripremi žurne sjednice predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt od Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite zatraži kronološko izviješće o poduzetim aktivnostima i mjerama na poplavljenom području te Plan daljnjih mjera i aktivnosti.

- Grad u okviru svog samoupravnog djelokruga obavlja poslove civilne zaštite, a činjenice na terenu ukazuju da operativne aktivnosti u akcijama zaštite i spašavanja radi sprečavanja, ublažavanja i otklanjanja posljedica nisu bile na potrebnoj razini - potpisuje u priopćenju Vesna Fabijančić Križanić.

Odgovor se nije dugo čekao te je Vesna Škare Ožbolt već danas sazvala tematsku sjednicu za datum 29. rujan 2010. Na vijeću će se predstaviti i program mjera za pomoć stradalima.

- Ljudi su ostali bez svega što su cijeli život gradili i moramo im pomoći. Zato je prijedlog mjera vrlo važan kako bi građani mogli očekivati konkretne poteze i znali kako će im se pomoći u predstojećem razdoblju - rekla je za Radio Veliku Goricu predsjednica vijeća Vesna Škare Ožbolt.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.