30.11.2010

Iznenađujuće dobar odaziv na otvorenje Humphreya

Izložbom portreta crtanih olovkom Danijela Deverića i ukrasnih svjetiljki dvojca JONO&LABA sinoć je otvoreni 12. po redu Humphrey Bogart festival. Na otvaranju se pojavio velik broj znatiželjnika i prijatelja, a što je, ugodno, iznenadilo i same organizatorice - Vedranu Klarić, Marinu Zadro i Lanu Pešl.

- Ovo je iznad svih očekivanja. Veliki pomak naspram prijašnjih godina i nadam se da će i ostali dani biti ovako uspješni - rekla nam je Vedrana.

Ovaj festival prvenstveno je namijenjen mladima, od srednje škole pa naviše, a upravo njima je i okrenuta Udruga GAS koja želi mladima pokazati da se nešto kvalitetno događa i u njihovoj Velikoj Gorici.

hamfreydeverić1.jpg
Klapa Duje Priznavatelj, Danijel Deverić i Jono&Laba s organizatoricama

Portreti poznatih nam osoba, od Einsteina do Majke Terezije, gledali su posjetitelje s zidova Gimnazije Velika Gorica. Njihov autor, Danijel Deverić, kaže da mu je ovo peta izložba, a crtanje mu je samo hobi.

- Najviše crtam s olovkom jer s bojom nisam toliko vješt, a najdraže mu je crtat svece - kaže Danijel, student KBF-a. Dodaje da mu za jednu sliku treba oko 4 do 5 sata da ju završi, a uvijek ih crta u komadu od početka do zadnjeg detalja.

hamfreydeverić.jpg
Einstein je rekao: "Samo je dvoje beskrajno: svemir i ljudska glupost. Nisam siguran za ono prvo."

Humphrey Bogart festival nastavlja se večeras u Klubu 100 projekcijama kratkih dokumentarnih filmova iz produkcije udruge Restart te "Malih aktivističkig priča". Ulaz je slobodan, a cijeli program pogledajte ovdje.

- Svojim dolaskom na programe podržite udrugu GAS i svoju Veliku Goricu da zaživi više. Jedino sudjelovanjem se nešto može promijeniti da grad više ne bude spavaonica - poručuju vam organizatorice.
Klikni za veću sliku:


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati