08.01.2011

Izložba malih životinja

U prostorima športske dvorane OŠ Jurja Habdelića, danas je otvorena izložba malih životinja. Golubove, kuniće, perad i ptice stružni žiri je ocijenio u petak, a od danas Goričani su mogli posjetiti izložbu.

Na izložbi sudjeluje 45 izlagača te je izloženo 70 kunića, 80 vrsta peradi, 257 golubova i 34 ptice. U malom životinjskom vrtu tako možete vidjeti tigrice, australske zebice, kanarince, kokoši kokinkine, golubove paunaše, ovnolike orijaše...

ptičjaizložba.jpg

Osim što su se birali šampioni izložbe, birali su se šampioni vrsta, dakle peradi, ptica, golubova i kunića, a kao šampion cijele izložbe odabran je golub pasmine dalmatinske zimovke vlasnika Ivana Mikulina iz Velike Bune. Revijalno su izloženi i par zlatnih fazana i kamerunska koza koji su bili veoma zanimljivi, naročito najmlađima.

Miroslav Grahovac, predsjednik Udruge uzgajatelja malih životinja Turopolja, koja je ujedno i organizator izložbe, napominje kako je ovo sedma Međužupanijska i prva Županijska izložba te će se ta tradicija nastaviti i iduće godine. Udruga uzgajatelja malih životinja Turopolja utemeljena je 2004. godine i danas broji 74 člana.

ptičica1.jpg

Mali životinjski vrt u OŠ J. Habdelića danas je privukao veliki broj Goričana, a ako se odlučite pogledati izložbu možete navratiti danas do 20 sati ili sutra od 8 do 14 sati. Cijena ulaza je 10 kn, a za djecu mlađu od 10 godina ulaz je besplatan. U slučaju da ste zainteresirani za kupnju ili prodaju životinja možete doći u nedjelju u ograđeni prostor ispred dvorane.

autor: Ana Peternac / vgdanas


Komentari
Prikaži ostale komentare ...



Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.