01.06.2010

Izložba fotografija "Turopoljskih ljepotica"


Udruga „TI SI OK“, održava izložbu fotografija drvenih kapela Turopolja u Gimnaziji Velika Gorica. Fotografije su nastale u sklopu Projekta „DA SE NE ZGUBI I NE ZATRE“, programa vršnjačke pomoći učenik-učeniku.

Udruga je provela Projekt s 30 učenika Gimnazije V.Gorica i O.Š. Pokupsko, Velika Mlaka i Vukovina. Na taj način udruga želi mladima Velike Gorice i široj zajednici pokazati arhitektonsku jednostavnost i orginalnost postojanja "Turopoljskih ljepotica". Kapele svjedoče o umjetničkim sposobnostima pučkih majstora palirskih i tesarskih družbi Turopolja.

U ovome projektu, koji traje od siječnja, učenici su fotografirali kapelu Sv. Barbare (Velika Mlaka), kapelu Ranjenog isusa (Pleško polje), kapelu Sv. Ivana Krstitelja (Buševec), kapelu Sv.Roka (Cvetković brdo), kapelu Sv.Jurja (Lijevi Štefanki) i kapelu Sv.Trojstva (Gladovec Pokupski).


Novost: Izložba je preseljena u prostorije Turističke zajednice Zagrebačke županije u Preradovićevoj ulici u Zagrebu te se tamo može razgledati.


Komentari
02.06.2010 - X
DAAAA:)
02.06.2010 - urednik
ispravljeno
02.06.2010 - biserka
nije Glodavec, nego Gladovec ;)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati