08.02.2011

Iz Kuča na Svjetski kup

U estonskoj prijestolnici sutra započinje pojedinačni Svjetski kup za seniore i juniore U-23 u kuglanju, koji će trajati do 13. veljače. No, iako daleko od našeg grada ovaj nam je događaj važno spomenuti iz posebnih razloga. Vjerojatno je malom broju Velikogoričana poznato kako boje Lijepe Naše brani i jedna mlada sportašica iz turopoljskog kraja, 23-godišnja Josipa Dolibašić iz Kuča.

- Počela sam trenirati prije 15 godina u kuglačkom klubu Radnik - započela je priču Josipa, danas studentica Učiteljske akademije u Zagrebu.

- Na kuglanu me prvi put odvela moja kuma Katica koja je tada kuglala, pa smo sestra i ja počele uz nju - nastavlja Josipa.

Ubrzo nakon upoznavanja s kuglom i čunjevima, Josipa je počela radit svoje prve profesionalne korake počevši trenirati među mladim «šljakerima».

- Nakon pet godina u Radniku počela sam igrati u KK Zagreb za koji sam nastupala punih 9 godina, da bih na početku ove sezone prešla u KK Graditelj iz Zaprešića - kaže Josipa koja za svoje suigračice ima samo riječi hvale: "Ekipa mi je odlična, atmosfera je u klubu prijateljska, čak obiteljska, s čim sam presretna i sa zadovoljstvom odlazim na treninge i utakmice, što me još više motivira da budem bolja".

josipakuglanjekuče.jpg
Josipa, u sredini, s kolegicama iz reprezentacije s kojima putuje u Tallin

Prvi nastup za hrvatsku kuglačku reprezentaciju imala je s 14 godina kao mlađa kadetkinja. Među najdražim postignućima joj je srebrna medalja sa svjetskog prvenstva u Njemačkoj, koju je osvojila prije dvije godine sa seniorskom ekipom, i bronca s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva u Rijeci gdje je nastupala kao kapetanica ekipe. Najsvježija medalja, i to ona zlatna s pojedinačnog prvenstva Hrvatske koju je osvojila u konkurenciji 32 seniorke, također joj je posebno draga.

Na upit koja su očekivanja za natjecanje u Tallinu Josipa odgovara da vjeruje u svoju igru, ali nada se i dodiru sreće.

- Očekivanja nisu velika, igram dobro, svjesna sam da mogu, ali i toga da sreća ima veliku ulogu u svemu pa i u kuglanju, od izvlačenja ždrijeba, pa do same igre. Znam samo da sam presretna što idem tamo i da ću dati sve od sebe, ostalo što Bog da - kaže Josipa.

Josipi i Hrvatskoj reprezentaciji želimo puno sportskih uspjeha u dalekoj Estoniji, a vjerujemo kako će kao suvenir u V.Goricu donijeti odličje sa Svjetskog prvenstva.

autor: Ivana Crnković / VGdanas.hr


Komentari
08.02.2011 - Endsieg
Bravo Josipa! Svaka čast!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Sport

U subotu, 21. siječnja u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.
KK GORICA - KK JOLLY JBS
U subotu, 28. siječnja u Zadru.
OK ZADAR - ŽOK AZENA
U subotu, 4. veljače u Čazmi.
MOK ČAZMA - OK GORICA
U nedjelju, 5. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani.
OK VELIKA GORICA - OK NEBO