24.06.2010

Ivanje u Buševcu

Ovoga vikenda u velikogoričkom naselju Buševec tradicionalno se slavi Ivanje koje ove godine će se obilježiti trodnevnom manifestacijom. Bogati kulturni i zabavni, a prventsveno ispunjen narodnim običajima, program koji možete pogledati ovdje donosi niz zanimljivosti za sve generacije.

Za najmlađe je tu zabavni park za djecu, jahanje na konjima, gađanje lukom i strijelom, te animacijske radionice za djecu i „proštenje. Svi oni koji se osjećaju mlado zabavit će se uz pjesmu, ples i svirku tamburaških i zabavnih sastava Turopoljskih žica, Petog elementa, Vranca, Harmonije i grupe HIT. Najstariji će se pak prisjetiti kako je izgledala Turopoljska svadbe dok su oni bili mladi, a koju će prikazat domaćini uz pomoć KUD-ova iz Mraclina i Donje Lomnice.

Spomenimo još da ćete moći razgledati i izložbu "Tradicionalna drvene arhitektura Turopolja" te izložbu drvenih maketa turopoljskih drvenih ljepotica. Organizira se i „Ivanjski semen“ s domaćim proizvodima i etno rukotvorinama, Andautonijski šator, mobilni informativni centar obnovljivih izvora energije-Zelene akcije Mičevec, a moći ćete se i provozat kočijom obitelji Dianežević. Svakako tu je i raznolika ponuda domaćih jela po popularnim cijenama.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati