27.01.2011

Ivančica oduševila New York

U zgradi Ujedinjenih naroda u New Yorku od 10.siječnja, pa narednih pet dana, održavala se izložba pod nazivom "Odraz Hrvatske kulturne baštine" na kojoj su se predstavili i velikogorički obrtnici.

U tjednu Hrvaske kulturne baštine sudjelovao je i etno studio "Ivančica" koji je zabilježio vrlo zapažen nastup. Izložba je prikazala raznolikost tradicijske baštine kroz ljude koji se brinu za očuvanje identiteta.

Jedna od tih osoba je i gđa.Ivančica Srdar koja je sa svojim unikatnim etno kreacijama, modnim dodacima i suvenirima već po treći puta izazvala veliki interes među  posjetiocima izložbe u New Yorku. Zahvaljujući trendu mode u suvremenim modnim kretanjima etno moda i modni dodaci etno studija Ivančica se po kvaliteti izrade i estetskom utisku mogu svrstati u vrh svjetskih dizajnera.

ivančica2.jpg

Na izložbi su bili izloženi eksponati i promotivni materijali velikogoričkih obrtnika i to Obrta „ZP“ vl.Zdenke Petras, obrta „Saraga“vl.Josip Saraga, te obrta „Kolovrat“vl.Tomislava Miličevića koji su predstavili dio bogate kulturne baštine Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije i Hrvatske.

Gosp. Ranko Vilović veleposlanik stalne Hratske misije pri Ujedinjenim Narodima u New Yorku u svom prigodnom govoru istaknuo je važnost ovakvih kulturnih događanja koji Hrvatsku predstavljaju u svijetu kroz prizmu njenog bogatog kulturnog nasljeđa i koji promiču prepoznatljivost nacionalnog identiteta kroz kulturu, umjetnost i spomeničko nasljeđe.

ivančica1.jpg

Na samom otvaranju, ali i tijekom trajanja izložbe izložbu i prezentaciju su vidjeli mnogi ugledni gosti kao što je predsjednik Vijeća sigurnosti, veleposlanici nacionalnih misija pri UN-u Malezije, Novog Zelanda, Polinezija, Velike Britanije, Bugarske, Slovačke, Japana, predstavnici Europske Unije te ostali delegati članica Ujedinjenih Naroda.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati