30.04.2010

Intervju: Mel Camino


Velikogorička psihodelična pop rock skupina poznata pod nazivom Mel Camino imaju promociju svog novog albuma "Kapadokija" u caffe baru Vegos u petak, 30. travnja. Taman prije praznika rada, imate priliku poslušati novi, friški velikogorički zvuk jedinog velikogoričkog benda koji je profesionalno shvatio svoj zabavljački posao u Velikoj Gorici i šire. Prije njihovog nastupa imali smo priliku razgovarati s frontmenom Mel Camina, proklamiranim slam poetičarom, filozofom i pjevačem Zlatkom Majsecom.

Tko su Mel Camino?

Mel Camino su: Zlatko Majsec(vokal, akustična gitara, kantautor), Ivan Zdunić(bas), Ivan Veljača(el.gitara), Mihael Vlah(bubanj) i Martina Krovinović(klavijature)...Htio bih svakako navesti i ljude koji su znatno obilježili bend u vrijeme svojih "era", a to su: Robert Kordić (gitarist i također kantautor), Vanja Belošević(gitarist s talentom da osmisli zbilja lijepu muziku) i Damir Klasnić(bivši bubnjar)...Da ne zakinemo Zdunu treba navesti da i on stvara glazbu.
                 
Zašto ste promijenili ime iz El Camino u Mel Camino?
Prvobitno ime El Camino(što u slobodnijem prijevodu sa Španjolskog znači "put") smo bili i pomalo prisiljeni mjenjati zbog dostupnosti internetskih domena. Naime, na ovom vrlom svijetu postoji bezbroj stvari koje se zovu el camino(od autoindustrije, drugih bendova, škola etc) i koji će se na youtube ili nekom drugom sajtu uvijek pojaviti prije nas. Da ne govorim o službenoj stranici benda na kojoj radimo, a koju pod nazivom el camino nikad ne bi mogli dobiti pod zakup.
   
Gdje je Kapadokija odnosno što je Kapadokija?
Kapadokija je u kontekstu imena našeg albuma puno više mentalna nego zemljopisna kategorija. Zemljopisno povijesno gledano to je jedna prelijepa pokrajina u Turskoj čiji su stanovnici živjeli u složenom, do kraja neistraženom, labirintu podzemnih raskošnih nastambi i nadzemnih stanova uklesanih u stijene. Inače, ljudi koji su tamo živjeli su pobjegli od društvene većine koja ih je gušila svojim svjetonazorima i vrijednostima u koje se oni baš i nisu uklapali. Živjeli su u Kapadokiji drukčijim, njima prikladnijim snovitim, pomalo magijskim životom. Kapadokija je bilo mjesto njihovog bijega u način života koji je više odgovarao njihovim snovima, osjećajima i očekivanjima. Istu funkciju za nas vrši muzika- zato se album zove Kapadokija, to je naše mjesto bijega u svijet u kojem možemo biti slobodniji, više svoji, ne.
    
Kako biste definirali vaš žanr, glazbu koju svirate? Koji su vaši utjecaji?

Pop rock s primjesama psihodelije, ma ne znam, nikad nisam znao odgovorit na pitanje koje se tiče trpanja naše muzike u neke šprance prepoznatljivosti. Mi se mijenjamo iz pjesme u pjesmu i to je jedini stil koji je bitan. Naši utjecaji? Kaj se mene osobno tiče: sve o čemu sam ikad razmišljao, sve kaj sam pročitao, sve kaj sam osjećao, sve kaj sam čuo, vidio, nanjušio, volio, pa i prezirao...

Kako to da ste odabrali Vegos kao mjesto za promociju albuma?
Nema nekog ekstra posebnog razloga zašto smo odabrali baš Vegos. Jednostavno, sjetili smo se svog frenda Krmpe koji je tamo organizirao mnoštvo dobrih klubskih svirki, nazvali ga, on je rekao "može dečki, oćete 30.04.?". Mi smo rekli:"može". I to je bilo to. Naravno, ovo nije ni prva ni zadnja promocija albuma, jedna je već bila u Saxu, a i svaka sljedeća svirka, gdje god svirali, nam je ujedno i promocija albuma.

Kako zvuči Mel Camino pogledajte u njihovom najnovijem spotu!

Komentari
16.03.2011 - ELA
KKKK
01.05.2010 - ivan
Tko kaže da se nemože napraviti fora spot za malo para!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Nightlife