07.01.2011

I u ovoj godini novorođenima 1500 kuna

I u 2011. godini Grad Velika Gorica će nastaviti s praksom isplate pomoći novim roditeljima koji imaju pravu na 1500 kuna za svoje novorođenče.

Jedini uvjet za pomoć je da ste djetetu prijavili prebivalište u Velikoj Gorici, a kada to već radite u Policijskom postaji V.Gorica podignite i zahtjev za isplatu pomoći. Zahtjevi, zajedno s rodnim listom djeteta, osobnim iskaznicama roditelja i kopijom tekućeg računa predaje se u gradskoj upravi, a vrijedi ukoliko se podnese u roku od 3 mjeseca od rođenja djeteta.

Kako Velika Gorica ima pozitivan godišnji prirodni prirast, s preko sedamsto rođenih na šesto preminulih Velikogoričana, ove mjere zaista služe kao pomoć, a ne poticaj za porast nataliteta. U nekim krajevima ta sredstva dosežu daleko veće brojke, a recimo samo da u Zagrebu se za treće dijete kroz 6 godina dobije 66 tisuća kuna.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati