02.06.2009

Hyperion zatvoren


Hyperion club, jedno od omiljenih okupljališta mladih u gradu, stavio je ključ u bravu. Mjesto gdje su zvučnici bili čisti od narodnjaka, birc u kojem se plesalo, prostor u kojem je Renata Sopek snimala svoje emisije, a neki novi klinci igrali biljar. Zatvoreno.

Posada iz Hyperiona preselila je u caffe bar Vlak u tržnom centru gdje smo i razgovarali sa jednim od bivših suvlasnika. Na naša pitanja odgovore nam je dao Tin.


Koji su razlozi zatvaranja Hyperiona?

Cijela ova situacija sa krizom i recesijom smanjila je promet, a zakon o zabrani pušenja je došao kao smrtna presuda. Svi koji su dolazili na kavu, a koji puše, prestali su dolaziti. Promet je pao 80%.


Konkretno o kojim brojkama govorimo?

Prvi vikend nakon donošenja zakona kroz Hyperion je prošlo jedva 30 ljudi. U subotu se naručilo tri kave. U nedjelju je promet bio 260 kn, a od toga 120 kn je prodaja cigareta.

Mjesečno za troškove rada Hyperiona trebalo je izdvojiti 23 000 kuna, a mi smo od uvođenja zakona o zabrani pušenja dnevno imali oko 500 kn prometa.


Kako je bilo raditi tamo?

Mi smo bili unutra 2 godine i bilo je lijepih trenutaka, pa nam je žao da zbog jednog zakona prekidamo rad. Ugostiteljstvo je inače zakomplicirano zakonima, ovaj zakon značio je smrt. A zašto, što se time dobilo?U Gorici se u prošlih mjesec dana zatvorilo 5 do 6 kafića, bez terase nema spasa.  Pa nije niti čudno da zasad nema ponuda da netko drugi preuzme Hyperion. Što će nam tek onda donjeti zima?Komentari
06.09.2009 - goričanka 1
ukidaju zakon... daj otvorite hyp ponovo plizzzz :)
05.06.2009 - mala pravnica
zatvoren? shteta. al znala sam da se budu takve stvari sve česhće događale. ne zadugo :)
02.06.2009 - momo
a dobra ti je oprema clanka jurek.:) ponosan
02.06.2009 - maki
nece taj zakon dugo... da nebi nasim dragim pusacima pala dlaka s glave... :p
02.06.2009 - jura
ova ekipa koja ga je držala do sad izgleda neće, možda dođe netko novi...
02.06.2009 - ja
ma nije valjda? otvorit ce ga oni na jesen brijem...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Nightlife