31.08.2009

Hodočašće u Mariju Bistricu


Ove subote, 5. rujna, oko 2000 velikogoričana će se uputiti na četrdesetak kilometara dug put u 18-om zavjetnom hodočašću u Mariju Bistricu.

Polazak je u 5 h ujutro ispred župe Navještenja BDM, a Sv.Misa u Mariji Bistrici održati će se u 18h. Za sigurnost će se brinuti pratnja policije, a ukoliko nećete moći propješačiti cijeli put osigurana su i dva kombija koji će prevesti iznemogle.

Za hodočasnike je organiziran povratak autobusom s cijenom karte od 40 kn, a za kartu se treba prijaviti u župnom uredu NBDM.

Ovo hodočašće predstavlja obnovu zavjeta koji su tijekom Domovinskog rata dali župljani i župnik župe Navještenja BDM, da će pješice ići do Marije Bistrice ako Velika Gorica bude pošteđena ratnih razaranja. Broj hodočasnika svake godine je sve veći, a velik dio onih koji se upute pješke na Mariju Bistricu čine mladi.

Vremenska prognoza za vikend predviđa zahladnjenje i kišu, no za točniji prikaz treba pričekati do sredine tjedna.Komentari
01.09.2009 - sirena
Krenite pa do kud budete mogli. Onda ćete se malo voziti u ovim kombijima koji prate konvoj pješaka (da ne bi puno zaostali) pa ćete opet malo pješačiti koliko bude išlo i stići ćete. Ali, ja bih savjetovala, da krenete na put s nekim tko će biti stalno s vama ukoliko ste invalid. Pozdrav, vidimo se u subotu.
31.08.2009 - Rožica
Tak bi rado htjela otići, ali sam invalid i sigurno ne bih mogla taj put preći. Da li uopće razmišljati na koji način ispuniti tu svoju želju, tražiti informacije o mogućnosti da ipak odem u Mariju Bistricu kod župnika župe, pitam se i molim neki prijedlog. Hvala
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.