04.10.2010

HNS: Ožbolt je imenovala Senku Bulić za ravnateljicu

HNS Velike Gorice reagirao je na posljednje priopćenje Demokratskog centra te podružnicu DC-a prozvao da vodi parazitsku politiku vođenu lažima i političkom trgovinom. Povod ovakvoj reakciji je aktualna tema izbora novog ravnatelja POUVG-a.

HNS-ovci kažu da je imenovanje Senke Bulić za ravnateljicu POUVG 2006. godine potpisala upravo Vesna Škare Ožbolt kao predsjednica gradskog vijeća što je i objavljeno u Službenom glasniku Grada (2006 - broj 15, str. 651). Takva odluka donijeta je uz punu suglasnost vijećnika HNS-a, SDP-a, HSLS-a i DC-a, kažu u goričkom HNS-u.

Osvrću se i na priopćenje DC-a u kojem stoji: „Senka Bulić došla je na mjesto ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta nakon što su koalicija stranaka SDP-HNS-HSLS-HSS-HSP politički smjenili dotadašnjeg ravnatelja Franju Galekovića, kojeg je na to mjesto imenovala koalicija stranaka predvođena HDZ-om.“

- Spominjanje HSS-a i HSP-a koji na izborima u svibnju 2006. godine nisu osvojili ni jedno vijećničko mjesto i na nikakav način nisu sudjelovali u izboru gđe. Bulić (ali sada sudjeluju u njenoj smjeni) samo je pokušaj pranja nečiste savjesti čelnih ljudi DC-a - odgovaraju u HNS-u te navode da je tadašnjem ravnatelju Galekoviću uručen otkaz dok je pročelnik upravnog odjela za kulturu bio, kao i sada, predsjednik DC-a Zvonko Kunić.

Na navod da je „Pučko otvoreno učilište bilo je podređeno radu kazališta, a ostale djelatnosti godinama su zapostavljane“ kažu da je lažna tvrdnja i da je dovoljno samo pregledati izvješća o radu Pučkog otvorenog učilišta u posljednjih osam godina da se vidi koliko su i sve druge djelatnosti bitno napredovale otkad je za ravnateljicu došla Senka Bulić.

- Očito je da se Vesna Škare Ožbolt i njen DC ne libe lagati, podmetati i izmišljati čim stignu, čak i na ovako benignim stvarima koje su lako provjerljive u Službenom glasniku Grada Velike Gorice i službenim izvješćima o radu Pučkog otvorenog učilišta - zaključuju HNS-ovci u svom priopćenju.


Komentari
05.10.2010 - grga čvarak
Čestitke Beusu na podvalama i obmanama! Svaka čast! Evo dokaza za to: Prvo ravnatelj Franjo Galeković smijenjen je 2005.g. tada DC nije ni postojao na goričkoj političkoj sceni. Tek na ponovljenim izborima 2006.g. DC je SAMOSTALNO osvojio 3 mandata i priklonio se "lijevoj" koaliciji. Goran Beus Richemberg (kobnog imena kao suradnik Udbe Odisej - centar Split) je na račun toga postao dogradonačelnik i uvjetovao da Senka Bulić postane ravnateljica POU i to preko svoje žene Ivone Beus koju je instalirao u upravno vijeće. Još je za Senku tražio posebne uvijete, kako će on biti taj koji će voditi razgovore sa kandidatima za mjesto ravnatelja POU. Tjekom pregovora oko slaganja koalicije za lokalne izbore 2009. u jednom nacijonalnom parku, tražio je 40% od svih nadzornih odbora i upravnih vijeća! Zbog takve sulude ucjene naravno da nije bilo koalicije, Picula nije ipak toliki idijot pa se odbijanjem takvog prijedloda zamjerio Beusu (Odiseju). Stoga mu je Beus (odisej) zabio nož u leđa kandidiravši se za gradonačelnika i pokupio 10% glasova koliko je Piculi bilo potrebno za pobijedu.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati