10.09.2010

HNS: Nova afera gradonačelnika

Velikogorički HNS prozvao je gradonačelnika Barišića za sukob interesa i oštro se obrušio na organizaciju Jesenskog sajma poduzetništva koji se od danas do nedjelje odvija na parkiralištu kod tržnog centra.

Tvrde da je na pomolu nova afera te da "prema svemu sudeći" iza Sajma stoji tvrtka čiji je gradonačelnik suvlasnik. Kako su Grad Velika Gorica i njegova turistička zajednica, na čijem čelu je gradonačelnik, sponzori tog događanja gradonačelnik je, stoji u priopćenju, "odriješio kesu" te "iz proračunske zalihe odobrio financijsku pomoć samome sebi".

- Jesenski sajam poduzetništva i automobila zapravo je dosadašnji VG Auto Show, kojega je VG Grupa preimenovala, prebacila na novu lokaciju, zaogrnula novim ruhom i prikrila velom organizacijskih tajni - piše HNS.

Gradonačelnik Barišić te navode opovrgava te kaže: "Na zahtjev Udruženja, Grad je sa stavke koja je i predviđena za potporu izlaganja obrtnika na sajmovima i manifestacijama odobrio 40 tisuća kuna, koji su uplaćeni na račun Udruženja obratnika" te dodaje kako će se na sajmu predstaviti 13 obrtnika.

Kako se na promotivnim materijalima Jeseskog sajma nigdje ne spominju velikogorički obrtnici u HNS-u su zaključili da se oni neće niti predstaviti na sajmu.

Isto tako nigdje ne stoji tko je organizator Sajma, tvrde. Jedino na stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije stoji da je to VG Grupa d.o.o. koja je prijašnjih godina organizirala sličnu manifestaciju. Gradonačelnik Dražen Barišić kaže da je ta tvrtka, u kojoj on ima poslovna prava kako i stoji na službenim stranicama Grada (op.a.), u mirovanju i nije organizator ovog događaja. Organizator Sajma je zapravo tvrtka e-Radio koju vodi Nenad Črnko.

- Čudi me da danas gospodin Richembergh ima nešto protiv gradske podrške poduzetništvu, kad je iz proračuna i u vrijeme dok je on bio zamjenik gradonačelnika isplaćivan novac za iste namjene. Naime, tada je to bio samo VG auto show, a danas je manifestacija koja uz automobile promovira i druge segmente obrtništva i poduzetništva. Tako je gospodin Richembergh u tu namjenu 2005., 2006., 2007. godine isplatio po 20 tisuća kuna, a 2008. godine 35 tisuća kuna. - zaključuje gradonačelnik u priopćenju.
Komentari
14.09.2010 - grga ÄŤvarak
joj jadničak, Beus nema niš pametno za reć kao i obično pa lupeta i sraćka gluposti. sroljo
12.09.2010 - maja
opet gluposti u stilu GBR! Poluinformacije i laži. Nek se više pokrije ušima!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati