23.11.2010

Hiron predstavio rezultate

Godinu dana od osnutka udruge Hiron stekli su se uvjeti za dobivanje licence za provođenje programa terapijskog jahanja - izvijestila je jučer predsjednica Hirona Ivana Jančić povodom predstavljanja rada Udruge. U Kurilovcu su se okupili donatori i volonteri ove udruge koja provodi rehabilitaciju, edukaciju i rekreaciju osoba s invaliditetom uz pomoć konja.

Udruga Hiron s dvije kobile na privatnom ranču u Fabijačnićevoj 164 okuplja djecu s invaliditetom koja se uz druženje i edukaciju te jahanje konja provode vrijeme van "četiri zida". Od proljeća uspješno provode program terapijskog jahanja, a provode i edukaciju i kreativne radionice za svoje korisnike. U tome značajnu ulogu imaju i volonteri udruge.

- Želimo potaknuti na volonterizam, da nas prepoznaju u lokalnoj zajednici i pomognu u provođenju programa terapijskog jahanja. Bez volontera ovo sve ne bi bilo moguće - kaže Ivana Jančić, predsjednica Hirona.Voditeljica udruge posebno se zahvalila donatorima koji su omogućili provođenje terapijskog jahanja. Među njima su Allianz osiguranje koje je doniralo sredstva i osiguralo sve polaznike programa, Grad Velika Gorica, tvornica parketa Galeković koja je donirala materijal za gradnju pristupne rampe, tiskara Domagraf, Udruga Suncokret koja im je ustupila prostor za radionice te drugi.

Najveću pomoć pružaju im volonteri, a među njima najmlađa 6-godišnja Martina, koji nesebično rade s djecom s posebnim potrebama, a među njima ima i oboljelih od cerebralne paralize. Korisnici udruge su i štićenici Centra za odgoj i obrazovanje, a od četrdesetak članova udruge njih 15-ero su stalni korisnici programa udruge.

hironudruga.jpg

Daljnju podršku udruzi najavio je i gradonačelnik Dražen Barišić koji je rekao da se proračunske stavke za udruge neće smanjivati. - Nećemo staviti ni lipu manje u slijedećim godinama za civilno društvo i programe udruga, nije civilizirano da smanjujemo sredstva - poručio je gradonačelnik.

Više o udruzi možete saznati na internetskim stranicama udruge Hiron, te u našem članku kojim smo udrugu proljetos predstavili Goričanima.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura