15.05.2010

HDZ preuzeo Gradsko vijeće

Predsjednice HDZ-a i DC-a Jadranka Kosor i Vesna Škare-Ožbolt potpisale su danas u HDZ-ovoj središnjici sporazum o političkoj suradnji dviju stranaka na državnoj razini. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pritom je naglasila kako nije riječ o koaliciji, nego o suradnji stranaka za opće dobro te potpori koju DC pruža vladinim ciljevima - borbi protiv korupcije, snaženju gospodarstva i ulasku Hrvatske u EU.

"Nebrojeno smo puta isticali da ćemo okupljati sve snage u Hrvatskoj koje mogu pomoći u ostvarenju tih ciljeva", podsjetila je
Kosor.

Predsjednica DC-a
Vesna Škare-Ožbolt sporazum je, pak, nazvala početkom novih odnosa između dviju stranaka, ocjenivši da su "otpale pretpostavke koje su u prošlosti uništile dobru suradnju DC-a i HDZ-a".

Kazala je kako su se u Hrvatskoj počeli stvarati novi uvjeti, da se država počela "politički dekontaminirati" te da je
premijerka Kosor pokazala da ima "popriličnu političku petlju" za borbu protiv korupcije u politici.

Škare-Ožbolt
je ocijenila da je nova premijerka na prvo mjesto vratila borbu protiv političke korupcije, koja je, kako je rekla, za ranijeg premijera Ive Sanadera "bila gurnuta na pretposljednje mjesto u Strategiji borbe protiv korupcije".

Iako je današnji sporazum utvrdio isključivo suradnju HDZ-a i DC-a na državnoj razini, obje predsjednice uvjerene su da će se to odraziti i na lokalne prilike.


Ističu, međutim, da po stranačkim statutima o koaliranju na lokalnoj razini odlučuju stranački ogranci.

izvor:tportal.hr


Kako neslužbeno doznajemo sporazum o suradnji na lokalnoj razini u Gradu Velikoj Gorici također je već jutros potpisan te je time koalicija predvođena gradonačelnikom Draženom Barišićem  preuzela većinu u Gradskom vijeću te sada ima 16 vijećnika naspram 11 vijećnika koalicije SDP-HNS-HSLS! Ova informacija nije još službeno potvrđena.


Komentari
17.05.2010 - joža
Baš mi je drago. Onaj Beus se ponaša kak da je došel u neku afričku zabit. Pa svima soli pamet.
17.05.2010 - hudini
Beus bu si prste pojeo!!!! A više ga nije mogla trpeti takega i njegvog Lučića.
17.05.2010 - micek101
PRODALA SE PRODALA ZA SITNE PARE.
15.05.2010 - cool232
veselo veselo....
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati