13.10.2009

Gradsko vijeće djece s gradonačelnikom


Gradonačelnik Dražen Barišić održao je danas svoj prvi sastanak sa Gradskim vijećem djece. Mladi predstavnici osnovnih škola i odgojnih ustanova iskoristili su tu priliku da gradonačelniku prezentiraju svoje probleme i potrebe, ali i predlože rješenja.

Zanimalo ih je hoće li dobiti bazen, dvoranu za treniranje, kada će V. Mlaka dobiti vrtić, mogu li dobiti ormariće za stvari u školama i semafore na pješačkim prijelazima. Gradonačelnik je mališanima obećao i bazen i dvoranu, za vrtić je osigurano zemljište ali se za Zagrebom treba ugovoriti ostalo, nabavu ormarića će organizirati škole a Grad će pomoći, a opasan prijelaz preko ul. A.K.Miošića dobiti će semafor.Mališani su dizanjem ruku u zrak čekali na svoj red da gradonačelniku postave svoje pitanje


Sastanku je sudjelovala i zamjenica pravobraniteljice za djecu dr.sc. Maja Gabelica Šupljika koja je ozbiljno shvatila probleme s kojima se školarci susreću. Neke navode školaraca o neadekvatnoj organizaciji škola dodatno će provjeriti sa ravnateljima.

Mališani su "bez pardona" ukazivali na očite probleme u gradu i društvu u cijelosti, a i sam gradonačelnik je priznao da mu nije bilo lako odgovarati na pitanja.

Na kraju sastanka gradonačelnik je pripremio iznenađenje za male vijećnike te ih autobusom poveo do Zračne luke Zagreb na razgledavanje.
Komentari
13.10.2009 - m.b.
na mladima svijet ostaje
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.