20.11.2009

Gradonačelnik u obilasku gradilišta


Gradonačelnik Velike Gorice u srijedu je obišao neka od gradilišta u našem gradu kako bi se uvjerio u tijek radova.

Gradonačelnik nije bio zadovoljan jedino radovima u Vinogradskoj u Buševcu. Iako će glavni dio ulice u punom profilu od mosta do potoka Buna biti izgrađen do kraja godine ostatak ulice do glavne ceste vjerojatno će probiti najavljene rokove.

Na ostalim gradilištima zbog povoljnih vremenskih uvjeta i osiguranog financiranja radovi koje radi VG Komunalac teku prema planovima. Tako će asfalt slijedeći tjedan dobiti Zobecova ulica u Rakarju dužine 250 m koja se radi u širini od 4 metra. Uz to asfaltira se u Dubrancu i Kostanjevcu.

gradilista1.jpg
Pleška ulica sada je u znatno boljem stanju, ali samo pola dužine ulice je sanirano

Dio Pleške ulice već je obnovljen, a ulica je dobila novi asfalt, pješačku stazu i oborinsku odvodnju. Ostatak ulice čeka bolje dane jer je potrebna potpuna rekonstrukcija koja zahtijeva oborinsku odvodnju i eventualno izmještanje postojećih instalacija. Pleška ulica će uskoro postati slijepa, a glavni pravac prema Plesu bit će produžetak Hrvatske bratske zajednice na Brešćansku ulicu koji se trenutno gradi.

U Plesu se i vrše radovi na rekonstrukciji magistralnog cjevovoda u dužini od 500 m. Postojeće PVC cijevi zbog čestog pucanja mijenjaju se sa duktilnim. Radovi su vrijedni 2,3 milijuna kuna, sa 30% sufinacniraju ih Hrvatske vode, a izvođač radova je VG Komunalac.

gradilista2.jpg
Gradonačelnik i direktor VG Komunalca Josip Kolarec na novome groblju u Kušancu

Veliki projekt novoga gradskoga groblja u Kušancu konačno je krenuo u izvedbu. Radovi na prvoj fazi vrijedni 2,5 milijuna kuna koji uključuju izgradnju parkirališta i uređenja prvih mjesta za ukop su u tijeku. Iako će groblje biti spremno za prve ukope već slijedeće godine očekuje se da za time još neće biti potrebe.

Direktor VG Komunalca istaknuo je da je tvrtka dobila poslove na javnoj natječaju i da su im oni vrlo važni kako se u pitanje nebi dovela radna mjesta 200-tinjak zaposlenika tvrtke. Stanje nije idealno jer je krajem srpnja tvrtka bila u minusu 3 milijuna kuna, ali tvrtka je aktivnije izašla na tržište i traži nove poslove.

Radovi se izvode i u Malogoričkoj ulici gdje se gradi manje parkiralište na mjestu starog neuređenoga.

Komentari
20.11.2009 - paranoja
Ja sam neš čuo da su s tim silnim kamenjem dofurali i neke zmije iz dalmacije! Da li bi ste mogli to istražiti, da se slucajno ne radi o nekim opasnijim vrstama, poput poskoka?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a