11.05.2010

Gradonačelnik u obilasku


Gradonačelnik Dražen Barišić danas je sa suradnicima obišao mjesne odbore Velika Mlaka, Donja Lomnica i Šiljakovina kako bi provjerio kako napreduju radovi na društvenim domovima, sportskim i drugim objektima koji se financiraju iz gradske blagajne.

Velika Mlaka

Obilazak je započeo u Velikoj Mlaki gdje se trenutno vrše radovi na sportskom igralištu i društvenom domu u koje je Grad uložio 90 tisuća kuna. Na sportskom domu nalaze se dva objekta od kojih je manji u vrlo lošem stanju pa su svlačionice za nogometaše trenutno prebačene u veći koji se uređuje. Manji objekt, nakon izrade troškovnika koji će odati pravo stanje stvari, najvjerojatnije očekuje obnova kako bi se stavio u sigurnu uporabu ove jeseni. Iako Velika Mlaka nema registriran nogometni klub ovdje, međuostalima, trenira i 80-tero djece.

Gradonačelnik je mjesnom odboru poručio da "Najveće selo u našem gradu treba imati nogometni klub" te da krenu u osnivanje udruge koja će biti nositelj sportskog života, a Grad će napraviti plan kako bi dobili adekvatne prostore za rad. Društveni dom u kojem djeluje i vatrogasno društvo uređuje se dodatnim keramičarskim radovima i uređenjem krovišta koje će zamijeniti azbestne ploče.

vmlaka052010.jpg
Velika Mlaka još uvijek nema registriran nogometni klub, ali je društveni dom u vrlo dobrom stanju s velikom dvoranom

Donja Lomnica

Društveni dom u Donjoj Lomnici jedan je od najvećih u našem kraju, a u njem svoje urede imaju podružnice Saveza umirovljenika Hrvatske, Udruge veterana Domovinskog rata i KUD Nova zora, a tu su i prostori vatrogasnog društva koja u lipnju ove godine slavi 120 godina rada. Trenutno grad ulaže 52 tisuće kuna u keramičarske radove, a nakon toga krenut će se u uređenje pozornice i dvorane u ovom domu koji je većim dijelom uređen za potrebe društvenog života ovoga naselja.

Na sportskom domu  stavlja se fasada u koju je grad uložio 20 tisuća kuna, a nakon toga uz nogometno igralište izgradit će se kombinirano igralište. Predsjednik mjesnog odbora Željko Deverić posebno je zadovoljan ulaganjima u mjesto te naglasio da se prošle godine uredilo zapadno pročelje fasade na osnovnoj školi koja je sada obnovljena izvana i unutra, u domu se uređuju sanitarni čvorovi, sportski dom dobiva fasadu i kombinirano igralište, uređuje se i stari potok, a i kurija Modić Bedeković je osigurala ulaganja. Dječji vrtić koji će primiti 30 djece otvara se na jesen, a već uskoro će krenuti prijave za upis djece. Problematična Odranska ulica koja je u sastavu Županijskih cesta uskoro ide u natječaj za rekonstrukciju.

dlomnica.jpg
Najveći društveni dom u okolici i dalje je mjesto ulaganja, a uskoro će unutrašnjost biti u potpunosti izgrađena

Šiljakovina

Društveni dom u Šiljakovini također se uređuje, a trenutno se rade elektro radovi te žbukanje unutrašnjosti i glazura na podu dvorane, sve skupa radovi vrijedni 80 tisuća kuna. Prva faza uređenja doma uskoro će se završit pa će za dan mjesta, Petrovo 29. lipnja, dom predstaviti u novom ruhu. Trenutno ga koristi 5 udruga - umirovljenici, KUD, veterani, vatrogasci i sportski klub.

Magistralni vodovod Buna-Šiljakovina-Gudci u dužini 9 km dovest će vodovod u Šiljakovinu, a gradonačelnik je poručio da su sredstva u visini 9 milijuna kuna osigurana pa će već krajem godine mještani uz cjevovod se moći priključiti na gradski vodovod.

Predsjednik mjesnog odbora Stjepan Rak rekao je kako je kraj dosada bio zanemaren te se zahvalio gradonačelniku na svim projektima koji se rade u naselju. Predsjednik vijeća se i pohvalio kako naselje ima pozitivnu bilancu rođenih i umrlih te je u Šiljakovini u dvije godine rođeno 14-ero djece.

siljakovina.jpg
Dom u Šiljakovini nositelj je društvenog života u naselju te je, gotovo kao i vodovod, prijekopotreban stanovnicima za kvalitetu življenja

Bitno je raditi planski, a mi znamo dugogodišnje potrebe naselja i rješavamo ih prema prioritetima. Ne smije se zapostaviti okolna naselja Velike Gorice u korist centra grada - poručio je gradonačelnik na kraju obilaska naselja.

Osim ovih radova u odjelu mjesne samouprave pokrenuli su natječaje za uređenje krovišta društvenih domova u Maloj Buni i Kučama, svake vrijedne po 170 tisuća kuna.


Komentari
11.05.2010 - z
ma bravo za gradonacelnika,stvarno je pravi!!!!svaka cast,stalno nesto radi i obnavlja!!!!
11.05.2010 - BoliMeDžonUejn
Druga fotka je sa snimanja videospota za rap pjesmu pod nazivom "I, mayor".
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati