05.02.2011

Gradonačelnik nije u sukobu interesa zbog televizije

Gradonačelnik Barišić nije u sukobu interesa, zaključilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u prijavi SDP-ove vijećnice Vesne Fabijančić Križanić koja je gradonačelnika teretila da je "uništio Televiziju Velika Gorica kako bi pogodovao vlastitoj televizijskoj postaji".

Povjerenstvo nije našlo osnove u ovim optužbama te je odbacilo prijavu. Gradonačelnik doista je vlasnik tvrtke Gorica media d.o.o., no ona od stupanja na dužnost gradonačelnika nije proizvela niti jedan medijski projekt niti na poslovnom računu imala prometa te je "mrtva". Ta tvrtka, kao i Radio Sisak i VG Grupa, su i prema zakonskoj obvezi na popisu gospodarskih subjekata s kojima Grad Velika Gorica ne smije sklapati poslove, što je i objavljeno na službenim stranicama Grada.

Gradonačelnik je i sam zatražio mišljenje ovoga povjerenstva da li je potrebno prenošenje njegovog vlasničkog udjela u tvrtki Gorica media d.o.o. na treću osobu, a dobio je odgovor da izađe iz te tvrtke što će po najavama bez odlaganja i učiniti.

- Gradonačelnik Barišić u svom vlasništvu nema nikakvu televizijsku kuću, a Televiziju Velika Gorica d.o.o. nije uništio već je, dapače, učinio sve pravne i zakonske radnje kako bi zaštitio Grad i gradski proračun, odnosno novac poreznih obveznika - priopćuju iz gradske uprave.

Gradonačelnik je od Televizije Velika Gorica d.o.o., koju je osnovala Piculina administracija, zatražio povrat zadužnice od 650 tisuća kuna koje je Grad dao toj tvrtki, a kako ona nije ostvarivala zaradu aktiviranjem zadužnice blokiran joj je račun. Sada ju očekuje rasprodaja inventara kako bi se podmirila dugovanja.

Iz gradske uprave poručuju da su upravo Vesna Fabijančić Križanić i bivši gradonačelnik Tonino Picula pod čudnim okolnostima osnovali Televiziju Velika Gorica d.o.o., u kojoj je i Grad manjinski vlasnik ograničenih prava, a potom su toj istoj televiziji dali pozajmicu od 650 tisuća kuna, koja do danas nije vraćena u gradski proračun.

- Vijećnica Fabijančić samo je još jednom pokazala da lažnim prijavama i insinuacijama želi lažno informirati javnost i tako nanijeti štetu mom ugledu. Žao mi je zbog takvog načina ophođenja uvažene vijećnice, ali mi je drago da je ta priča konačno završena potvrdom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.